tiistai 24. maaliskuuta 2020

Canoe Breakfast, mikäs se sellainen on?

Korona mellastaa nyt ympäri maapalloa ja tilanne on monin paikoin hurja. Olen kuitenkin tehnyt periaatepäätöksen, etten kirjoita blogiini koronaa käsitteleviä postauksia. Syitä päätökseeni on useita, mutta painavimpana niistä se, että itse kaipaan jo kovasti muita, virkistävämpiä teemoja luettavakseni tämän karanteenin aikana. Niinpä yritän sellaisista myös kirjoittaa.
Aamu valkenemassa eteläisellä pallonpuoliskolla, on aamiaisen aika.

Mutta sitten varsinaiseen asiaan:


Canoe Breakfast, mitä ihmettä?


Olen jo useamman vuoden haaveillut jollakin lomamatkallani pääseväni majoittumaan ns. overwater bungalowiin. Ne ovat veden päälle rakennettuja "mökkejä" (kuva yllä) ja niitä olen nähnyt tarjolla ainakin joissakin trooppisissa lomakohteissa. Vielä tämä unelmani ei ole päässyt toteutumaan, mutta törmäsinpä vedenpäällisten bungalowien yhteydessä itselleni uuteen termiin Canoe Breakfast ja siitä kerron teille seuraavaksi.

Canoe Breakfast on kanootilla sinulle henkilökohtaisesti vedenpäälliseen bungalowiisi tuotu aamupala. Ainakin tutkimissani kohteissa Tahitilla Canoe Breakfast kuljetetaan polynesialaisella, tukijalalla varustetulla kanootilla. 

Canoe Breakfast -vaihtoehtoja näyttäisi olevan ainakin kahta erilaista. Ensimmäisessä vaihtoehdossa aamupala tuodaan kanootilla juuri tuollaisen vedenpäällisen bungalowin terassille tilaamanasi ajankohtana. Voit siis nauttia aamiaisen suoraan sängystä noustuasi, oman "mökin" rauhassa ja meren laineiden liplatusta kuunnellen. Oih, kuulostaa kyllä aika romanttiselle jo tämäkin. Varmasti ihana lisä vaikkapa häämatkalaisille!

Toisessa vaihtoehdossa teema viedään hiukan pidemmälle. Sinua tullaan hakemaan bungalowistani tällaisella kanootilla aamiaiselle, joka nautitaan läheisessä laguunissa. Paikan päällä aamiaistasi nautiskellessa voidaan taustalla soittaa livemusiikkia ja voipa aamiaishetkeen kuulua pieni tanssiesityskin. 


Mitä tällainen lysti sitten mahtaa maksaa?


Ainakin Tahitilla nämä luksusaamiaiset tuntuivat kuitenkin olevan hinnoissaan. Jälkimmäinen vaihtoehto, laguunissa nautittu aamupala kahdelle olisi maksanut 192 dollaria. Esitteen mukaan aamupalaan olisi kuulunut tuoretta kookosta, mocktail eli alkoholiton cocktailjuoma, piiraita, leipää sekä voita ja hilloja. Tämän lisäksi olisi voinut tilata mieleistään kahvijuomaa sekä muutamia perusaamiaistarpeita kuten jugurttia, mysliä, hedelmiä ja kananmunia toivotulla tavalla valmistettuna. 

Meillä matkamme majoitukseen kuului suorastaan ylitsepursuavan runsas aamiaisbuffet, josta löytyi tarjoiltuna kaikkea mahdollista, mitä ikinä voisit aamiaiseltasi toivoakaan. Niinpä emme raskineet hankkia itsellemme tällaista "kanoottiaamupalaa" ja toisaalta emmehän edes majoittuneet tuollaisessa vedenpäällisessä bungalowissa. Ehkä jonakin aamuna tuollainen Canoe Breakfast voisi toimia "once-in-a-lifetime"-kokemuksena mikäli haluaa oikein satsata. Kenties sitten, jos ja kun joskus pääsen majoittumaan sellaiseen vedenpäällisbungalowiinkin. Ainahan voi jatkaa unelmointiaan!
Esite Canoe Breakfastista.

Ensimmäisestä, bungalowin omalle terassille tuodusta aamiaisvaihtoehdosta minulla ei valitettavasti ole hintaa tiedossa. Lähetin tästä kyselyn hotelliin, mutta heillä voi nyt olla tärkeämpiäkin yhteydenottoja hoidettavina ihmisten jouduttua muuttamaan lomasuunnitelmiensa aikataulua vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Jos saan hintatiedon, tai jos joku teistä lukijoistani osaa sellaisen kertoa, niin päivitän tiedon postaukseeni oitis. Oletko sinä siis kenties kokeillut tällaista aamupalavaihtoehtoa jossakin? Kerro ihmeessä!
(Edit 25.3.2020: Kanootilla terassille tuotu ja tarjoiltu aamiainen maksaisi noin 160 dollaria kahdelta henkilöltä.)

Tällaisia aamiaisunelmointeja tällä kertaa. Ja unelmointi, sehän on sallittua näinä karanteeniaikoinakin. Nyt, koettakaamme pysyä terveinä ja sanon teille hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti