torstai 30. joulukuuta 2021

Vanhan vuoden uusia kokeiluja

Kulunut vuosi alkaa olla lopuillaan. Omalta osaltani voin todeta sen olevan todellakin kulunut. Kulahtanut ja loppuun asti käytetty. Elämäni paskin vuosi, kuten jo aiemmin kirjoitin. Tarvitsen ja haluan uuden. 

Ennen kuin vuosilehti kalenterissamme kääntyy, on joihinkin päättyvän vuoden tapahtumiin mukava katsahtaa taaksepäin. Mitä kaikkea tulikaan tehtyä? Pureuduinko johonkin täysin uuteen? Tulin siis pohtineeksi, mitä kaikkea uutta tuli vuonna 2021 kokeiltua. Ja tapahtuipa se sitten hyvällä tai huonolla menestyksellä. Itse nimittäin innostuin aivan näin vuoden loppumetreillä kokeilemaan hiukan YouTube-videoiden tekoa ja jakamista. Minulta on toisinaan toivottu myös videoklippejä ja nyt ihan kokeilumielessä pari sellaista blogini nimeä kantavalle YouTube-kanavalle lisäsin. Ensin jaoin muutamia lyhyitä videoita piilaaksolaisten pihojen jouluvaloista. Pääsin siinä testaamaan YouTubea alustana. Ensimmäisistä videoista ystäväni totesikin, että kyllähän ne kertovat niin paljon enemmän kuin pelkkä yksittäinen kuva. Jos siis haluat käydä katselemassa (tai kauhistelemassa) jouluvaloja Amerikan malliin, niin klikkaa vaikkapa tästä ja tästä.

Mutta heti pieni ennakkovaroitus osalle teistä lukijoista. Noissa jouluvalovideoissa en vielä puhu mitään, mutta tuoreimmassa ja pidemmässä videossani kyllä. Siinä, jonka linkitän tämän kappaleen loppuun. Eli jos et ole koskaan minua tavannut ja olet kirjoitusteni perusteella muodostanut minusta tietyn mielikuvan ja haluat sen sellaisena säilyttää, niin kannattanee viimeisin videoni jättää katsomatta, heheh. Mutta jos et säikähdä minun aamupöpperöistä puhettani ja jos hiukan erilainen kokemus kiinalaisessa hierontapaikassa kiinnostaa, niin uskaltanet katsoa tuoreimman videoni tästä linkistä.

Nuo videot voivat hyvinkin jäädä minulta vain lyhytaikaiseksi kokeiluksi. Haistelen alustavasti, olisiko niille ylipäätään kiinnostusta ja millaisia aiheita voisin niissä käsitellä. Alkuun ajattelin lähteä ihan arkisilla kuvioilla liikkeelle ja tiedoksi, että mitään huippuunsa hiottua videoeditoinnin teknistä ilotulitusta ei kannata minun videoiltani odottaa. Hah! Olen enemmän sellainen "video kerralla purkkiin ja that's it"-tyyppi. 

Josko videot lopulta jäävätkin vain orastavalle kokeiluasteelle, niin jännittävän kirjaprojektini pariin sen sijaan olisi tarkoitus kyllä palata. Se olikin oikeastaan tämän vuoden kovin uusi juttu omassa elämässäni. Se, että päätin kirjoittaa kirjan! Ryhdyinkin toimeen aivan superinnokkaana viime maaliskuussa idean saatuani ja suoraan sanoen on nyt loppuvuodesta harmittanut vietävästi. Nimittäin, kun vielä touko-kesäkuussa minulla oli aivan valtava "flow" kirjoittaa sitä. Ideoita ja ajatuksia sinkoili. Välillä niin, että piti keskellä yötä herätä kirjoittamaan ideoita muistiin. Lisäksi sain jumpata kirjan rakennetta paremmaksi entisen koulukaverini kanssa. Mutta, sittenpä peliin puuttuikin kohtalo ja minua tarvittiin äärimmäisen intensiivisesti jossakin aivan muussa ja muualla. Ja kyllä, tiedän varsin hyvin, että elämässä on paaaljon suurempiakin murheita kuin kesken jäänyt kirjaprojekti ja siitä olen saanut kyllä kuluvana vuonna tuntumaa oikein pohjamutien kautta. Mutta nyt huhuilen kosiskelevasti sen kadonneen kirjoituspaloni perään. Huhuiluihin ei vielä ole oikein vastausta kuulunut. Toivon kovasti, että tammikuussa alkaisi kuulua vastakaikua ja näppäimistökin ryhtyisi laulamaan.

Alkuvuodesta tulin muuten myös ensimmäistä kertaa kokeilleeksi niin e- kuin äänikirjaakin. Kiitos pandemian ja eristysolojen kotosalla. Äänikirjasta en henkilökohtaisesti tykännyt, mutta näytöltä luettu e-kirja menetteli yllättävänkin mukavasti. Ja sitten, keväällähän minulla oli myös se ihana perunanistutusprojektini ensimmäistä kertaa Kalifornian mullissa. Ja perunathan onnistuivat erinomaisesti, joten tulevana vuonna kasvimaalleni istahtavat myös perunat vuosimallia -22.

Millaisia uusia kokeiluja sinä tulit tänä vuonna tehneeksi? Mitä uutta ja mukavaa koit? Olivatko ne kenties uusia kädentaitoja, uusia opintoja, jokin uusi harrastus tai vaikkapa innostuminen uudenlaisiin ruokaresepteihin? Jäikö jokin vain kertaluontoiseksi tai jäikö jotakin osaksi arkeasi? Tai onko sinulla jo jokin uusi kokeilu tai kokemus odottamassa alkavana vuonna? Kenties jopa uudenvuodenlupauksia vannottuina? Olisi mielenkiintoista kuulla, niin voisi saada itsekin mukavia inspiraatioita tulevaan alkavaan, uuteen vuoteen. Vuoteen 2022.

Malja uudelle vuodelle!
Tämä oli muuten yksi uusi kokeilu tänä vuonna minulle. Monien kovasti kehuma Aperol Spritz -drinkki. Elämäni ensimmäinen Aperol Spritz ja ehkä myös viimeinen, sillä ei ollut tämä oikein minun makuuni. Ehkä se pääsisi paremmin oikeuksiinsa huojuvien palmunlehvien alla auringon paahtaessa. Nyt nautin sen talvipakkasilla Kajaanin Rossossa. :-)

Tämän postauksen julkaisuhetkellä Suomessa ja Euroopassa eletäänkin jo kuin viimeistä päivää, siis vuoden 2021 viimeistä päivää. Me täältä USA:n länsirannikolta tulemme sitten kymmenen tunnin viiveellä teidän perässänne. Näin ollen ensinnäkin kiitos kuluneesta vuodesta ja toivotan teille kaikille lukijoilleni oikein hyvää ja inspiraatiorikasta uutta vuotta 2022. Nyt sanon teille hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa.

4 kommenttia:

  1. Hei ja hyviä vuoden viimeisiä tunteja. Olipa kiinnostava nähdä sinut "livenä", itsekin olin eilen hieronnassa, joten aihekin kiinnosti. Tuleeko uusia juttuja?Yritin juuri miettiä, tuliko elämääni mitään uutta kuluneena vuonna, mutta eipä tainnut. Muutama vuosi sitten elämääni tuli paljon uutta: jooga, aloitin kirjoituspiirissä, aloitin posliininmaalauksen ja löysin äänikirjat ja kaikki jäivät tärkeinä elämääni. Kyllähän korona rajoitti mahdollisuuksia kokeilla uusia asioita aika lailla, paikat ovat olleet kiinni jne. Kokkauksen saralla uutta taitaa olla intialainen ruoka ja mausteet. Muuten äänikirjat ovat erikoinen asia itselläni, en ole koskaan ollut kuuntelijatyyypi (musiikki, radio..) ja en edes voinut kuvitella äänikirjan kuuntelua, kunnes kokeilin ja se oli menoa, ei nyt ihan eka kirjasta mutta sitten. Olet oikeassa ei Aperol Spritz maistu pakkasella, itselle se maistuu parhaiten Italiassa Garda järven rannalla. Onnea vuodelle 2022!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos paljon toivotuksistasi ja kommentistasi. Vau, sinullehan on tullut paljon uusia kuvioita elämääsi, joten ihan luontevaa olettaisin, ettei joka vuosi tule samalla tahdilla. Pysyisikö siinä enää perässäkään, jos tulisi? :-D Tosi kiva, että ovat jääneet arkeesi myös mukaan!

      Ehkä minunkin pitää vielä kokeilla tuota äänikirjaa. Mutta monet kertovat, että voivat puuhastella samaan aikaan vaikka mitä, mutta minulla se ei kyllä onnistunut. Autolla ajamista en tosin kokeillut, ja varmaan vähän kiinni millaista kirjaa kuuntelee. Mutta e-kirja yllätti, että oli niinkin mukava kokemus.
      Toivottavasti sinunkin uusi vuotesi on alkanut mukavasti! :-)

      Poista
  2. Heippa ja hyvää uutta vuotta. Tuntuu aika mukavalta todeta näin uuden vuoden alkaessa, että elämääni on tullut hienoja uusia juttuja pandemian aikana. Tai siis siitä huolimatta. Olen jatkanut edellisenä kesänä aloittamaani akvarellimaalausta yhtä innostuneena sekä oppinut lisää uusien taidekurssien kautta. Nämä ovat pääasiallisesti etänä Zoomin kautta, mutta yksi kurssi nimeltä Botanical Watercolors oli ihan livenä paikallisessa kasvipuutarhassa. Sen innoittamana olenkin maalaillut kukkia aikaisempaa enemmän. Pandemia keskeytti fysioterapian edellisenä vuonna, mutta saatuani molemmat rokotukset, löysin entistä paremman fyssarin. Hänen hoitonsa ja kotona tehtävät liikkeet ovat helpottaneet sitkeitä niskan ja yläselän ongelmia. Aloitinkin marraskuussa pitkästä aikaa kuntosalitreenauksen, tosin varovasti ja personal trainerin avustuksella. Kyllä kävi hyvä tuuri, että löysin tällaisia ihmisiä auttamaan rapistuneen kunnon kohentamista, jota aion jatkaa tämän vuoden aikana. Toivottavasti uusi vuosi tuo sinulle myös hyviä kokemuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos uuden vuoden toivotuksesta ja kommentistasi, Tiina. :-)
      Ja aivan totta, kyllähän pandemia rajoitti välillä hyvinkin paljon, mitä uutta voisi edes kokeilla, mutta kuten kävi sinullekin, jotakin vanhaa jäi pois, mutta uuttaa ja parempaa tulikin tilalle. Sehän on loistojuttu!
      Ja kiitos, kyllä tuli uusia mielenkiintoisia kokemuksia heti vuoden alkuun ja niistä on tarkoitus kirjoittaa seuraavaan postaukseen. Kunhan tässä aikarakoa löytyy. Toivottavasti sinunkin vuotesi on alkanut mukavissa merkeissä! :-)

      Poista