tiistai 5. tammikuuta 2021

Epävirallinen trendilistaus vuoteen 2021

Kun pandemia paukahti päälle kotonapysyttelemismääräyksineen viime keväänä, minä tyttö tilasin nettikaupoista huulipunia ahdinkoani ilahduttamaan. Sain myös pari huulipunaa ihan kaupantekijäisinä. Yleensähän en siis edes tilaa huulipunia netistä, ellen tiedä etukäteen väriä tarkkaan, mutta nyt sen tein. Rimani selvästikin alentui, koska korona. Kun huulipunat oli toimitettu, postasin huhtikuun puolivälissä someen alla olevan kuvan saatesanoilla: 

"Tulipa vaan mieleen, että milloinkahan näitä sitten pääsee käyttämään, kun ei ne oikein sieltä maskin alta näy, eikä ole muutenkaan just nyt kätevää. Syksyllä 2021? #firstworldproblem"


Silloin tuo lausahdus kuulosti lähinnä hauskalle, hahah, puhua nyt 1,5 vuoden päähän syksystä 2021, mutta enpä osannut todellakaan arvata, kuinka lähellä oikeata aikaikkunaa olinkaan! 

#1 Huulipuna


Oma veikkaukseni siis on, että yksi vuoden 2021 trendeistä on huulipuna! Kun maskit saadaan jossakin vaiheessa nakata nurkkaan, alkaa oikein kunnon huulipunabuumi. Ainakin minulla, koska tykkään huulipunien tuomasta ilmeen virkistymisestä. Ehkäpä siis jo syksyllä 2021 pääsee tämäkin mökkihöperö taas punaamaan huulensa, kun lähtee ulos ihmisten ilmoille. Voi, miten mahtavalle se varmasti tuntuukaan!

Historiankirjat muuten kertovat, että huulipunien myynti on aina ollut voimakkaassa kasvussa vaikeina aikoina kuten lamavuosien ja sotien aikaan. Toisen maailmansodan aikaan huulipuna oli harvoja ylellisyystuotteita, joita länsimaiset naiset itselleen soivat. Tämän valossa omakin innostukseni tilata huulipunia vaikuttaa menneen ihan sattumalta ns. yleisen linjan mukaisesti.

#2 Hard kombucha


Jo helmikuussa 2017, eli apua, neljä vuotta sitten, kirjoitin Kaliforniassa vallinneesta ja edelleen jatkuvasta kombuchabuumista. Probioottinen kombucha on fermentoitua teetä ja nousi trendijuomaksi täällä jo silloin. Vuoden 2021 yksi nousevista alkoholijuomista ennustetaan olevan hard kombucha eli probioottisen kombuchan alkoholipitoinen versio. Tämä trendi on oikeastaan listauksestani ainoa, jonka siis oikeasti tiedän ennustetun vuodelle 2021. Itse tutustuin hard kombuchojen makumaailmaan jo yli 1,5 vuotta sitten. Muistan, koska olimme tuolloin juuri muuttaneet nykyiseen kotiimme ja lähikaupasta tätä uutuustuotetta silloin jo löytyi. Kaverimme, joka tuli meille heti muuton jälkeen grillaamaan, oli aivan ihmeissään juomastani. Ei ollut kuullutkaan moisesta. Nykyään hard kombuchaa löytyy jo useana eri makuvaihtoehtona ja juomien alkoholipitoisuus on tyypillisesti 4 - 6,5 %.
En pidä makeista juomista, joten hard kombucha on kesähelteillä ihan raikas vaihtoehto.


Seuraavaksi esittelemäni trendi menee samaan kategoriaan, kuin joulupostauksessani kerroin "kaikilla" olevan haudutuskattilan riisipuurolle. Nyt nimittäin "kaikki" ovat hankkimassa tai jo hankkineet:

#3 Anti-fatigue -keittiömatot!

Kaikilla tuntuu nyt olevan buumi ostaa keittiöihinsä ns. anti-fatigue- eli jalkojen väsymistä estävät matot. Olen törmännyt tähän ilmiöön nyt ainakin kahdessa, ellen peräti kolmessa eri someryhmässä. Ehkä nämä superpehmoiset matot nostavat ihmisten hankinnoissa päätään, kun pandemian ja erilaisten "kotiarestien" myötä ruoanlaittoa, leipomista ja näiden myötä myös tiskausta harrastetaan kodeissa nyt enemmän kuin pitkiin aikoihin. Niinpä moni keittiöhengetär on alkanut tuntea "kantapäidensä leviävän", kuten serkkuni tähän sanoisi, ja on laittanut anti-fatigue -matot tilaukseen.

Yksi malli Amazonissa myytävistä anti-fatigue-keittiömatoista. Matot kuuluu siis asetella nimenomaan hellan, tiskialtaan ja työtason edustalle, joiden kohdalla keittiöhommissa seistään pitkään.

Omalla kohdallani nämä "supermatot" taitavat korvautua tossuilla, jotka ostin Uniqlo-kaupan Finlayson-kamppiksesta itselleni joululahjaksi. Näissähän nimittäin olikin aivan mahtavan pehmeät pohjat! Nähtäväksi jää, lähdenkö myöhemmin tänä vuonna sitten anti-fatigue-keittiömattohurmokseen mukaan. Keittiövuoroa kun tuntuu olevan luvassa vielä tänäkin vuonna aika tavalla.

Finlaysonin tossuissa on paksut ja pehmeät pohjat. Kutsunko näitä sitten anti-fatigue-tossuiksi?

Toinen keittiöön kuuluva ja "aivan kaikkien" huulilla ja ostoslistoilla tuntuu nyt olevan:

#4 Airfryer!

Kyseessä on siis ilmeisesti jonkinlainen friteerauskeitin, joka käyttää rasvan sijasta paistamiseen ilmaa. Yksi sukulaisistanikin Suomessa oli jo ostanut tällaisen ohikulkumatkallaaan Muhokselta. Ja kehui, että kätevä kuulemma on. Osa investoi friteerauskeittimeen siis jo viime vuoden puolella, joten tänä vuonna oletan kaikenlaisten airfryer-reseptien sinkoilevan. No, itse joudun kyllä mitä todennäköisimmin tämän trendimasiinaan skippaamaan, sillä keittiötasoillamme ei kyllä ole tilaa enää yhdellekään lisälaitteelle.

#5 Kitaransoitto

"Kaikki" tuntuvat nyt myös tilaavan kitaroita! Ja kai niillä myös sitten soitetaan. Omista kavereistanikin ainakin neljä on ostanut uuden (tai käytetyn) kitaran nyt aivan viime aikoina. Osa heistä asuu Suomessa, osa USA:ssa. Myös Yle uutisoi, että kitaramyynti on pandemian aikana suorastaan räjähtänyt. Yllättävää tosin oli, että loppuvuonna amerikkalainen kitarakauppaketju Guitar Center julistautui konkurssiin. Mutta mainittakoon, että tämän konkurssin myötä myös oma ukkokultani kartutti omaa kitarakokoelmaansa yhdellä uudella tilulilu-vehkeellä. Tämäkin siis vain vahvistanee kitara- ja soittotrendin todelliseksi, heheh.

Lisäksi ennustan ainakin loppuvuodelle 2021 seuraavia trendejä: työpaikoille palaamisia, ystävien ja sukulaisten fyysisiä tapaamisia sekä myös vapaa-ajan matkustusta, jolle kerrotaan olevan peräti patoutunutta tarvetta tällä hetkellä. Jopa elokuvissa käyntejä saattaa loppuvuoden puolella pilkottaa näköpiirissä. Iiks, ihan jo jännittää nämä kaikki!  

Ja tietenkin, ihan kaikenlainen sosiaalinen kanssakäynti, jopa niinkin hurja juttu kuin juhlinta oikein rohkeasti sisätiloissa (iiks!) nousee tulevana vuonna kuumaksi trendiksi. Samoin halaukset, jotka julistettiin pannaan vuonna 2020, palaavat vuonna 2021. Ja tähän kiteytyykin yksi uudenvuodentoiveeni: nähdä mahdollisimman montaa ystävää. Siis oikeasti nähdä, tavata, halata ja nauraa kasvotusten. Niitä hetkiä odotan. 

En todellakaan väitä olevani mikään trendsetter, vaan postaukseni trendit ovat siis lähinnä omia havaintojani ja osittain myös kieli poskessa kirjoitettuja. Millaisia trendejä sinä olet havainnut ja ennustat uudelle alkaneelle vuodelle? Olisi mielenkiintoista kuulla! Tietäisin sitten minäkin, miten maailma makaa vuonna 2021 ja olisin näin valmiimpi sen vastaanottamaan, kun jonakin kauniina päivänä täältä neljän seinän sisältä vapaudun. Kerro siis kuumat trendivinkkisi!

Nyt sanon teille taas hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti