lauantai 5. kesäkuuta 2021

Blogin sähköpostiin tilaaminen ehkä loppuu ja muuta kummaa

Olen käyttänyt blogissani blogialustana Bloggeria. Olikohan jo viime kuussa, kun alustalle ilmestyi seuraava ilmoitus: 

"FollowByEmail-widget (FeedBurner) poistuu käytöstä

Saat tämän tiedon, koska blogissasi käytetään FollowByEmail-widgetiä (FeedBurner).
FeedBurner-tiimi on äskettäin julkaissut järjestelmäpäivitystä koskevan ilmoituksen, jonka mukaan sähköpostitilauspalvelun päättymisajankohta on heinäkuu 2021.

Syötteesi toimii edelleen päättymisajankohdan (heinäkuu 2021) jälkeen, mutta tilaajillesi lähetettäviä automaattisia sähköpostiviestejä ei enää tueta. Jos haluat jatkaa sähköpostien lähettämistä, voit ladata tilaajiesi yhteystiedot."

Tekstin jälkeen oli vielä linkki lisätietoihin, jotka kävin myöskin lukemassa. Ja tilaajieni sähköpostiosoitteetkin kävin lataamassa. Nyt minulle on kuitenkin epäselvää, että kuinka blogini tilaaminen jatkossa sähköpostitse siis toimii, vai toimiiko edes? Teitä sähköpostitilaajiakin kun blogilleni on, kiitos vaan, mutta tarkoittaako tuo viesti, että minun pitäisi jokaisen postauksen julkaisun jälkeen käydä erikseen lähettämässä sama teille tilaajille? Toivon mukaan näin ei olisi. Katsotaanpa nyt sitten, kuinka käytäntö heinäkuussa jatkuu. Tämä siis tiedoksi niille lukijoille, jotka odottavat automaattisesti uutta postausta sähköpostiinsa jatkossakin. Jos heinäkuussa postausten tulo loppuu, syynä on mitä todennäköisimmin tämä muutos, ei se, että olisin lopettanut bloggaamisen. Niin, ja jos joku asiaan perehtynyt teknisempi velho tästä enemmän ymmärtää, niin valaisepas minuakin, kiitos. Itsellä ei tällä hetkellä riitä tarmo näiden koukeroiden tutkimiseen.

Yritin lähettää näitä kukkasia syntymäpäiväonnitteluina tädilleni Facebookin kautta, mutta sekään ei jostakin syystä onnistunut. Laitoin toisen kukkakuvan. Että mikä lienee näissä pampuloissa sitten vikana?

Toukokuussa sattui myös toinen tilanne, jolloin sain raapia päätäni aivan tosissaan. Sain Bloggerilta seuraavan viestin:

"Hei

Kuten ehkä tiedätkin, yhteisömme säännöissä (https://blogger.com/go/contentpolicy) kerrotaan, millainen sisältö on sallittua ja mikä puolestaan ei ole sallittua Bloggerissa. Meitä on pyydetty tarkistamaan postauksesi nimeltä Clint Eastwoodin ex-ravintola
Hog's Breath Inn (Carmel, Kalifornia). Olemme tulleet siihen tulokseen,
että aiemmin osoitteessa http://ribsandcoke.blogspot.com/2019/10/hogs-breath.html ollut postaus on sääntöjemme vastainen, ja olemme poistaneet sen.

Miksi blogipostaus poistettiin? Sisältösi rikkoo haittaohjelmia ja viruksia koskevaa käytäntöämme. Katso lisätietoja Yhteisön säännöt ‑sivun linkistä, jonka löydät tästä sähköpostista.

Suosittelemme, että tarkistat blogipostaustesi koko sisällön ja varmistat, että ne noudattavat normejamme. Jos havaitsemme uusia rikkomuksia, blogisi voidaan lopettaa.
"

Jep. Menin tästä viestistä kyllä enemmän kuin hämilleni. Sen, että olen kertonut käyneeni ruokaravintolassa Carmelissa Kaliforniassa ja postannut sieltä kuvia, ei pitäisi rikkoa mitään sääntöjä. No, enpä ehtinyt paneutua asiaan sen suuremmin, kun jo heti seuraavana päivänä sain uuden viestin:

"Hei!

Tarkistimme, noudattaako postaus "Clint Eastwoodin ex-ravintola Hog's Breath Inn (Carmel, Kalifornia)" yhteisön sääntöjä: https://blogger.com/go/contentpolicy. Tarkistuksen tuloksena postauksesi on palautettu. Postaus löytyy osoitteesta http://ribsandcoke.blogspot.com/2019/10/hogs-breath.html.

Terveisin
Blogger-tiimi"

Että otapa tästä nyt sitten selvää. Kuka on ensinnäkin voinut pyytää jonkin yksittäisen postauksen tarkistamista ja mikä on ollut moisen teon motiivi? Vai onko tällainen normaalia tämän päivän blogimaailmassa? Kertokaa, jos tiedätte.

Kun tässä on nyt sitten oikein saatu ylemmän tahon armosta, hahhah, lupa jatkaa tätä kirjoittelua, niin tuleviakin postauksia siis piisaa. Nämä blogimaailman ihmettelyt nyt tällä kertaa ja sanon teille taas hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!

2 kommenttia:

  1. Minä tilailen blogipäivitykset mailiini, täytyy siis tulevaisuudessa tallentaa sivusi kirjanmerkkeihin ja aika ajoin tulla katsomaan onko viestejä tullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kannattaa varautua muutokseen tässä asiassa. Ajattelinkin, että olettekohan te sähköpostiinne tilaajat saaneet ilmoitusta asiasta, mutta ehkäpä ette ole. Oli siis ihan hyvä, että lopulta kirjoitin asian auki tänne blogiini, niin saatte nyt ennakkovaroitusta tulevasta tekin.

      Poista