torstai 29. lokakuuta 2015

Blogisi tarina: Miten Ribs & Coke syntyi?

Blogeissa onkin jo jonkin aikaa kiertänyt haaste nimeltään Blogisi tarina. Minulle haaste räpsähti Kotirouvailua ja kulttuurishokkeja -blogin kirjoittajalta Hannael. Kiitos vaan.


Miten blogisi syntyi?


Pilke silmäkulmassani vastaan: "Yleisön painostuksesta." Kun muuttomme Piilaaksoon lähestyi ja lähestyi, sain yhä useammin kuulla toiveen, että alapas kirjoittamaan sieltä kaukaa meren takaa blogia, jotta tiedämme mitä sinulle kuuluu. Ajatus blogista kyti jo kesällä 2014, kun asuin ensimmäiset liki kuusi viikkoa silloisessa Kalifornian kodissamme, mutta postausten aloittaminen vielä jäi. Ensimmäinen postaus paukahti ilmoille marraskuussa 2014.

Nimeähän en tahtonut keksiä blogilleni millään ja pyysin siihen apua some-kavereiltani. Yksi ehdotus kolahti. Ukkokullan serkkutytön ilmoille heittämä: Ribs & Coke! Siihen vielä oma kainuulaisvahvistus Ripsiä ja kollaa päälle, ja se oli siinä! Se sopi mielestäni blogilleni hyvin, koska tiesin tulevani kirjoittamaan myös erilaisista makuelämyksistä. Ylipäätään kaikin aistein havainnoimistani ihmeellisyyksistä, joita Amerikan maalla kohtaisin. 
Kotirouvailuun on mahtunut paljon muutakin kuin vapaakelluntaa ja "kattoon syleksimistä". :-)


Kuinka blogisi on kehittynyt?


Heti aluksi sain bloggaajakonkareilta vihiä, että nykyään blogeissa on trendikästä julkaista mahdollisimman isoja kuvia. Vaikken niin trendien perässä juoksija olekaan, tuo oli hyvä vinkki, kiitos vaan Ulla! Itsehän nimittäin pidän paljon kuvien ottamisesta ja minulla onkin melkein aina kännykkäkamera ns. hollilla kuvien ottoa varten. Yksi ystäväni täällä nauroikin, että menimmepä minne menimmekin, niin Kaisa ottaa kuvan. :-)

Ei kai tässä blogissani juurikaan muuta kehitystä ole tapahtunut. Jämähtänyt mikä jämähtänyt. 


Mitkä ovat olleet merkittävimmät taitekohdat?


Kyllä ne hetket ovat jääneet omaan mieleeni erityisen mukavina, kun Ribs & Coke on päässyt pari kertaa mainintana mukaan Suomi-Amerikka yhdistyksen lehteen. Myös se, kun esimerkiksi 10 000 sivunäytön raja rikkoontui, antoi taas kivaa puhtia kirjoittamiseen. Että joku sitten tosiaankin lukee näitä minun löpinöitäni. :-) Lisäksi toki mukavaa palautetta, kommentteja ja esimerkiksi noiden amerikkalaisten kummajaisten oikaisuja on ollut aina kiva saada. Siinähän sitä oppii itsekin aina uutta.

Nuori tulokashan tämä blogini vielä on. Sellainen pikku kutina minulla on, että isoin taitekohta voi olla vasta edessä. Katsotaan, mitä tuleman pitää.
Halloween on jo ovella. Tässä erään putiikin kadulle asettelemaa Halloween-rekvisiittaa.

Jouduin nyt kirjoittamaan tämän haastepostauksen aika pikapikaa. Paitsi että olen tällä viikolla ahkeroinut useampia postauksia julki kuin yleensä, minut on pitänyt kiireisenä myös jokin muu. Ja siitä kuulette seuraavassa postauksessani aivan näillä näppäimillä. 

Vaikka kyseessä on haaste, en tällä kertaa haasta ketään eteenpäin. Haaste on osunut jo varmastikin useimpien kohdalle. Olisin kenties haastanut mukaan ne samat bloggaajat kuin viimeksikin, mutta eipä heistä tainnut kukaan innostua haasteeseen mukaan viimeksikään. :-D Ja mikäpä siinä, aina ei vain nappaa. Niinpä heitän pallon ilmaan kaikille halukkaille bloggareille: saa osallistua jos haluaa! Postauksen päätteeksi vielä säännöt haasteeseen mukaanlähtijöille. 

Nyt sanon taas hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!


Säännöt:
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen.) Ja minun luvalla tämän postauksen lukijat saavat myös osallistua haasteeseen.
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.       
3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suoriltakäsin, voit haastaa jonkun toisen. 
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.   
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina -haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti