tiistai 29. toukokuuta 2018

Joko nämä ovat rantautuneet Suomeen? Osa 3.

Nostanpas blogissani vaihteeksi esiin taas vähän kevyempää settiä. Olen tässä matkan varrella kerännyt itselleni kuvia asioista tai esineistä, joiden olemassaolosta ainakaan minulla ei ole ollut aikaisempaa tietoa. Harmillisesti tämä postaus hautautui minulla muiden postausluonnosten joukkoon, mikä tarkoittaa sitä, ettei mikään näistä esittelemistäni asioista ole enää niinkään uutuus. En kuitenkaan ole törmännyt samanlaisiin tuotteisiin Suomessa, joten nyt on tarkoitus jatkaa Joko nämä ovat rantautuneet Suomeen -postausten sarjaa. Sarjan aiemmat kaksi osaa ovat luettavissa täältä ja täältä. (Kääk, nuo postauksethan olen kirjoittanut jo viime vuoden lokakuussa! Mihin tämä aika oikein menee?)

Mutta sitten näiden pientä ensikummastusta aiheuttaneiden tuotteiden pariin:


Auton tankkauspalvelu vaikka kotipihassasi


Jo viime talvena huomasin, että joku taloyhtiömme asukkaista käytti auton tankkauspalvelua. Samoihin aikoihin meille jaettiin palvelusta myös esite kotiovellemme. Homma toimii niin, että tankkausauto, joka ei yleensä ole lava-autoa suurempi, tulee tankkaamaan autosi pyytämänäsi ajankohtana ja haluamassasi paikassa. Voit siis tilata tankkauksen vaikka keskellä yötä kotipihaasi tai työpäivän aikana työpaikkasi parkkipaikalle. Tankkauksen aikana auton omistajan ei tarvitse olla paikalla lainkaan. 

Minut tämä palvelu sai hiukan hämmästymään ja miettimään, onko joku todella niin kiireinen, ettei itse ehdi autoaan tankkaamaan. Ehkäpä joku Piilaaksossa voi ollakin, koska palvelulle tuntuu olevan kysyntää. Vai mikä on tämän palvelun valttikortti? Tuskin se voi ainakaan kilpailla edukseen bensan hinnoilla, koska jonkunhan täytyy maksaa palkka sillekin tankkaajalle, joka iltaisin kotipihasta toiseen ajelee. Ehkä valttikorttina on yksinkertaisesti vain vaivattomuus. Tilataanhan täällä kotiovelle paljon muitakin palveluita, kuten esimerkiksi juomavettä, ruokakauppaostoksia tai koirien ulkoilutus- ja trimmauspalveluita. Sitten keksin, että onhan tällainen auton tankkauspalvelu toki hyvinkin kätevä vaikkapa liikuntarajoitteisille ihmisille. Eli kyllä tällekin siis taitaa markkinarakoa löytyä.
Filld-tankkausfirman mainos. Nettisivuilla firma mainosti nimenomaan ajansäästöä miksi palvelu kannattaisi ottaa. Yhteistyökumppaneina heillä näytti olevan tietyt autofirmat kuten Bentley, Daimler, Audi ja Volvo. Kyseinen firma tarjoaa tällä hetkellä yksityisasiakkaille palvelua vain San Francisco/Bay Arealla sekä Seattlessa. Kalustofirmoille he tarjoavat tankkauspalveluaan myös Portlandissa ja Vancouverissa Kanadassa. Mutta onko vastaavia yrityksiä muuallakin? Sitä en tiedä.

Seuraavaksi käväistään makumaailmojen puolella:


Avokadokahvi ja macaron-jäätelö


Rakastan sekä avokadoja että kahvia, mutta niiden yhdistelmää minun on vaikea kuvitella omaan suuhuni. No nytpä tiedän, että sellaistakin on tarjolla. Kyllä minulla taisi leuka loksahtaa alas, kun näin paikallisen kahvilan ikkunassa tämän mainoksen: Avo-coffee, avokadosmoothie, jonka joukkoon kaadetaan tujaus kahvia. 
Houkuttelisiko?

Olin myös taltioinut kuvan macaron-jäätelöistä, mutta koska kuva on otettu jo viime joulukuussa, niin uskoisin tämän herkun levinneen jo moneen muuhunkin maahan tässä ajassa. 
Yksittäispakattuja macaron-jäätelöitä itsepalvelutiskissä.

Sitten viimeisenä, muttei vähäisimpänä ihmeteltävänä:


Hiustenkasvatuslippis


"On kuin lähettäisit hiuksesi kuntosalille!" Muun muassa näillä sanoilla mainostettiin paikallisen lentoyhtiön lentokonelehdessä hiustenkasvatuslippalakkia. Lippalakin sisällä olevat laserdiodit stimuloivat päänahan soluja ja tämän kerrotaan auttavan hiustenlähtöön, ohueen hiuslaatuun ja huonokuntoisiin hiuksiin. Vain kuusi minuuttia lippiksen pitämistä päivässä riittää. Ja hintaa "vaivaiset" 800 dollaria! Huh, huh. Nyt en kyllä osaa sanoa, meneekö tämä totaalisesti foliohattuosastolle, vai onko moisessa lippishoidossa oikeasti jotakin perää. Kyllähän tuossa mainoksen yläkulmassa jotakin takuitakin luvataan... Mene ja tiedä, mutta outo on. 
Lähteeköhän noista laserdiodeista oikeasti tuollainen valokin niin kuin kuva antaisi ymmärtää? Jos näin, lakkia ei kannattane pitää pimeässä. :-D 

Tällaisia tällä kertaa. Nyt sanon taas hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!

4 kommenttia:

 1. Mun mies on käyttänyt auton tankkauspalvelua, silloin kun ei vielä ajanut sähköautolla. Hinta oli ihan kilpailukykyinen ja olihan se ihan kätevää, kun auto tankkaantui työpäivän aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mies kans muisteli, että juuri tämä kyseinen firma olisi mainostanut, että pystyy kilpailemaan kolmen lähimmän bensa-aseman bensan hinnoittelun kanssa. Mutta siitä ei ainakaan juuri nyt löytynyt niiden nettisivuilta mitään mainintaa. Ehkäpä hinnat tällä asukastiheydellä (lyhyelläkin välimatkalla voi olla monta asiakasta) ja asiakasvolyymillä voidaankin pitää ihan kilpailukykyisenä. Ja palvelun kätevyyttä asiakkaan näkökulmasta en epäile yhtään. :-)

   Poista
 2. Olipa hauska lukea, sillä täällä Seattlen alueella en ole tommosiin törmännyt lainkaan 😂 Täytyypä pitää silmät auki 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pidähän ihmeessä! Tiedä vaikka ryhdyt jonakin päivänä heidän asiakkaakseen. ;-) Olishan tuo kätevä, ei sitä käy kieltäminen.

   Poista