keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Maailmantähti Beyoncén keikalla

Kävimme kuulkaas Suomi-naisten porukalla maailmantähti Beyoncén keikalla. Popin kuningattareksikin häntä on tituleerattu, joten muutamia tunnelmapaloja hänen konsertistaan kerron teille tällä kertaa. Olihan se nimittäin WOW!
Tässäpä megatähti Beyoncé poseeraa taustatanssijoineen. Myös nämä asut nähtiin keikalla. Kuvakaappaus osoitteesta: http://www.levisstadium.com/

Megatähti Beyoncén keikkakiertueen konsertti Piilaaksossa sattui sopivasti tyrkylle tuohon lähikaupunki Santa Claraan, Levi's Stadiumille. Stadionille pääsee kotikaupungistamme ja omalta lähipysäkiltänikin paikallisella ratikalla, ns. light trainilla, joten keikkapaikan saavuttaminen kävi tosi kätevästi. Ennen varsinaisia keikkatunnelmia mainitsen kuitenkin vielä pari sanaa tuosta keikkapaikasta.


Hulppea Levi's Stadium


Kalifornian Santa Clarassa sijaitseva Levi's Stadium avattiin heinäkuussa 2014, joten kyseessä on vain alle kaksi vuotta vanha stadion. Stadion toimii nykyisin amerikkalaisen jalkapalloseura San Francisco 49ers'in kotikenttänä, vaikka se sijaitseekin n. 60 km etäisyydellä San Franciscosta. Levi's Stadiumin maksimikapasiteetti on 75 000 ihmistä, mutta sen kävijäennätys tehtiin WrestleMania-tapahtumassa maaliskuussa 2015. Tuolloin paikka veti muutamaa sierainparia vaille 77 000 ihmistä! Jopa järjestyksessään 50. Super Bowl jäi kakkoseksi "vain" 71 000 osallistujallaan.
Levi's Stadium. Ottamassani kuvassa stadionin kokoluokka ei harmi kyllä pääse oikeuksiinsa.

Stadion on saanut kansainvälistäkin arvostusta korkean tekniikkatasonsa sekä ekologisuutensa vuoksi. Myös turvallisuuskysymykset otetaan massoja vetävässä paikassa tosissaan ja stadionille on esimerkiksi oma laukkupolitiikkansa (bag policy). Selkäreput ja naisten käsilaukut ovat kokonaan kiellettyjä ja stadionille saa viedä ainoastaan läpinäkyviä muovisia olkakasseja, gallonan vetoisia Ziplog-pusseja tai ns. clutch-mallisia pikku kukkaroita. Näille kaikille on lisäksi annettu tarkat maksimimitat tuumissa.  
Stadionille sallittujen ja ei sallittujen laukkujen mallit ja koot. 


Megatähti Beyoncén lavarakennelmat veivät stadionista sen verran suuren lohkon, että hänen keikalleen pystyttiin myymään 45 000 lippua. Niistä yksi oli minulla, hi hii, joten seuraavaksi varsinaisiin keikkatunnelmiin.


Lippuja joka lähtöön

 

Omat paikkamme sijaitsivat lavan sivussa, aika korkealla hattuhyttyllä, ja oikeastaan vasta noille paikoillemme kivutessa sitä tajusi stadionin kokoluokan. Nousu penkkilehtereille oli todella jyrkkä! Siinä meinasi oikein päätä huimata. Kyllähän lippuja olisi toki ollut saatavilla alempaakin ja läheltä suurta ja moniosaista esiintymislavaa, mutta olimme porukassa päättäneet, että tavoiteltavien keikkalippujen hintahaarukka olisi 75 - 100 dollarissa. 
Tässä näkee hiukan stadionin kokoluokkaa. Porukkaa on kuin pipoa. Päälava lieskojen ympäröimänä.

Niin, meidän liput osuivat tuohon hintahaarukkaan, mutta jotkut panostivat keikkaan hiukan eri summilla. Katsoin nimittäin vielä keikkapäivän aamuna vapaina olevia lippuja ja esiintymislavan kävelysiltaosuutta lähinnä olevat paikat maksoivat alkaen 900 dollaria. Kyllä, alkaen. Kun istumapaikkakartta oli illan aikana tietokoneeni näytöllä päivittynyt, oli myös kaikki tämän lohkon paikat myyty loppuun. Heh, jos nyt jollakin jäi tuollainen palttiarallaa tonnin näköalapaikka keikalle kismittämään, niin lohdutuksena voin kertoa, että Beyoncén seuraava konsertti samaisella stadionilla järjestetään syyskuussa. Ei muuta kuin kuvetta kaivamaan ja lippua lunastamaan! ;-)
Lavan kävelysiltaosuus sinisessä valaistuksessa.


Havaintoja yleisöstä


Itse nyt en kuulu Beyoncén aivan niihin fanaattisimpiin faneihin, mutta keikkayleisöstä heitä selvästi löytyi. He jäljittelivät pukeutumisessaan laulajattaren tyyliä aina päästä varpaisiin. Yksikin nainen oli pukeutunut valkoiseen uimapukuun! Taisi hänellä siinä joku pörhäkkä bolero olla yläosassa, en muista varmuudella, koska kaikki huomio kiinnittyi väistämättä siihen uimapukuun ja astetta paljaampaan alaosaan. Lisäksi näkyi toinen toistaan upeampia piikkikorkoja ja polven yli ulottuvia korollisia saappaita ja huomio, huomio, myös jotkut miehet olivat sonnustautuneet supernaisellisiin korkokenkiin! :-)

Lisäksi, koska R&B-musiikin ystävien tapahtumasta oli kyse, oli iso osa yleisöstä afroamerikkalaisia ja latinoita ja kylläpä he olivatkin sitten viimeisen päälle laittautuneita. Joidenkin kohdalla en voinut kuin kateellisena ihailla heidän upeita taidonnäytteitä meikeissään. 

Ja mitä tunnelmasta voin sanoa, niin kyllä se porukka jammasikin! Välillä tuntui, että penkkirivit ja koko katsomo oikein tärisivät. Ainoa, mikä omaa keikkanautintoani pääsi häiritsemään, oli se aivan järkyttävä marihuanan käry, mikä leijaili yleisössä oikeastaan koko konsertin ajan. Välillä ilmassa oli niin ärmäkät hajut, että ihan yskitti. Välihuomiona kerrottakoon, että koko stadion on kyllä määrätty täysin savuttomaksi alueeksi.
Ennen illan viimeisiä Beyoncén hittikappaleita soitettiin Purple Rain Princen muistolle.


Lupsakat loppuhajatelmat


Päällimmäisenä keikasta jäi tietenkin mieleen se upea show, jonka laulajatar tanssiryhmineen veti. Tekemättä sen enempää juonipaljastuksia kerron vain, että lavalla hyödynnettiin peruselementeistä ainakin tulta ja vettä ja nekös loivat huikeaa tunnelmaa!

Lisäksi tuon ulkonäöllisesti upean tähden seuraaminen muistutti minua väistämättä pakaratreenien tärkeydestä. :-D Ooh-la-laa, millaisiin uskomattomiin tuloksiin niitä harjoittaen voi näemmä päästäkään! Ehkä ne kaksi tai kaksikymmentä kyykkyä viikossa ei ihan riitä... Samoin valtaosan keikka-ajasta laulajattaren muhkeaa hiuspehkoa hyväili voimakas puhuri tuulikoneista. Niinpä sitten seurueessamme mietimme, että pitikö se laittaa nyt kotonakin pienet pöytätuulettimet joka huoneeseen töhöttämään. Josko mekin sitten näyttäisimme liehuvine letteinemme yhtä upeille? 

Näihin unelmointeihin päätän tällä kertaa ja sanon teille taas hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!

2 kommenttia:

  1. Minä pääsin vuorostani viime perjantaina näkemään viimeinkin all time favourite -bändini, Queenin, kotoisessa Kaisaniemen puistossa! Järjestelyt olivat tietenkin kertaluokkaa pienemmät kuin siellä Suuressa Maailmassa, mutta silti - WAU. En aio laskeutua täältä korkeuksista alas vielä vähään aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eihän hyvä keikka tai elämys väkimäärää katso. Moni tuntuikin kehuvan tuota Helsingin Queen-keikkaa. Pitääpä pitää silmät auki, josko tulisi tännekin päin. Nim. Queen-faneja täälläkin. :-)

      Poista