lauantai 18. kesäkuuta 2016

Hiukan tehtävälistaa parilta viime viikolta

Nyt on kuulkaas ollut hulinaa! Mikä ihme ja kumma siinä on, että tiettyjen asioiden pitää tapahtua juuri samaan aikaan? Varsinkin sellaisten isojen, jotka

a) ovat uusia,
b) vaativat paljon selvittelytyötä ja
c) voivat vaikuttaa tai vaikuttavat tulevaisuuteesi hyvinkin merkittävällä tavalla.
Fiilikset parilta viime viikolta: Minä olen tuo leppäkerttu ja ympärilläni olevat hiekanjyvät kuvastavat hoidettavia asioita. 

Viimeiset pari viikkoa on meidän huushollissa ollut aivan järjetöntä menoa, monta isoa hässäkkää on nyt ollut päällä yhtä aikaa. Olen esimerkiksi täyttänyt erinäisiä hakemuksia ja esitietolomakkeita kymmeniä ja taas kymmeniä! Liitteitäkin on toimitettu paksut nivaskat. Alla esittelen hiukan mielessäni pyörinyttä tehtävälistaa, mitä kaikkea kahteen viime viikkoomme on mahtunut. Tehtävän perässä oleva mahdollinen ruksi tarkoittaa, että kyseinen tehtävä on hoidettu. Lisäksi muutamat pienet lisähuomiot on kirjoitettu kursiivilla.

- hoida rokotukset lomareissulle (x)
- selvitä matkavakuutus (x)
- etsi itsellesi akupunktiohoitola (x)
- käy akupunktiossa (x)
- etsi itsellesi fysioterapeutti (x)
- käy fysioterapiassa (x)
- sadattele, miksi englannin kielessä ei ole omia sanoja olkapäälle ja hartialle! (x) (Molemmista käytetään sanaa 'shoulder', vaikka totta vieköön ne ovat kaksi aivan eri asiaa! Kuinka pirussa sitten selittää puhelimessa, kummassako kohtaa vika on, kun et voi näyttää kivun paikkaa?)
- aloita perehtyminen amerikkalaiseen sairasvakuutusjärjestelmään ja omaan sairasvakuutukseesi (x)
- ymmärrä amerikkalainen sairasvakuutusjärjestelmä (  ) (Tätä kohtaa en tule koskaan, ikinä, milloinkaan ruksittamaan hoidetuksi!)
- hanki käyttäjätunnus henkilökohtaiseen sairasvakuutuspalveluusi (x)
- hanki käyttäjätunnus sairaanhoitopiirisi sähköiseen järjestelmään (x) (Tunnukset piti hakea paperilapulla paikan päältä.)
- etsi itsellesi omalääkäri (  )
- jotta saisit omalääkärin, varaa itsellesi lääkärintarkastusaika ensin toiselle lääkärille (x)
- etsi kuumeisesti uutta kotia (x)
- löydä uusi mahdollinen koti (x) (Niitä löytyi kaksi.)
- toimita hakemus liitteineen kahteen eri kotivaihtoehtoon (x)
- peru toinen hakemus kaavaillusta kodista (x)
- jää jännäämään, mitä tapahtuu ykköskotivaihtoehdon kanssa (x)
- yritä soittaa DMV:n valtakunnalliseen palvelunumeroon kysyäksesi, missä uusittava ajokorttisi taas viipyy (x)
- saa joku linjan päähän DMV:n palvelunumerosta (  ) (Automaattivastaus: "Our phone call volumes are higher than ever. Please, try to call later again.)
- pidä neuvonpito Green Card -hakemuksista lakimiehen kanssa (x)
- aloita Green Card -hakemuksen valmistelu (x)
- etsi lääkäri, joka saa virallisesti tehdä Green Card -lääkärintarkastuksen (x)
- tee käyttäjätunnukset jälleen uuteen järjestelmään, jonka kautta voi varata ajan ja täyttää esitietoja Green Card- lääkärintarkastukseen (x)
- varaa aika Green Card -lääkärintarkastukseen (x)
- käy lääkärintarkastuksessa ja verikokeissa Green Card -hakemusta varten (x)
- laske kalenterista päiviä ja viikkoja, mihin kohtaan Green Card -hakemuksen lähettämisajankohtana lankeava hetkellinen maastapoistumiskielto saa ja milloin se ei saa astua voimaan (x)
- hämmästele kiinalaisen akupunktiotohtorin tekemää laskutusta sairasvakuutusyhtiöllesi ja mieti, onko kyseessä vakuutuspetos vaiko vaan paikallinen normikäytäntö (x)
- suunnittele juhannuksen juhlintaa (x)
- vie ukkokulta lentokentälle 72 tunnin Helsingin reissua varten (x)
- kangistu kauhusta huomatessasi, että se tärkein matkatavara jäi tulipalokiireessä ukkokullalta kotiin: kamera ystäviemme häävalokuvien ottamista varten! (x)
- ensipaniikin hälvettyä, yritä tavoittaa Helsingin päästä ihmisiä, jotka voisivat auttaa kameran suhteen tässä katastrofitilanteessa. (x) (Aikaa hääseremonioiden alkuun on muutama tunti.) 
- totea, että perjantain ja lauantain välinen yö on erittäin huono aika tavoittaa ihmisiä Suomesta (x)
- kamera saadaan lopulta vuokralle kolmannesta vuokraamosta, huokaise syvään (x)
- muista hengittää (  ) (Tämä on ollut sellainen ON/OFF-tilanne viimeiset pari viikkoa.)
- yritä kirjoittaa viime aikojen tapahtumista blogiin lyhyesti ja ytimekkäästi. (x) (Kädessäni on pitkäaikaista rasitustilaa ja käsi vaatii edelleen sopivassa suhteessa hoitoja, jumppaa ja lepoa.)
Matkalla lääkärintarkastukseen nappasin kuvan Googlen itseohjautuvasta autosta liikennöimässä. Me kutsumme näitä muna-autoiksi. On muuten melko lailla samaa kokoakin kuin ne "traktorinmunat" suomalaisilla pelloilla. ;-) Muna-autojen maksiminopeudeksi on määrätty 25 mph, joten ne joutuvat usein ohituksen kohteeksi, aivan kuten tässäkin kuvanottohetkellä. Viimeisen kahden viikon aikana en kyllä itse olisi muna-autolla ehtinyt kaikkiin näihin sovittuihin tapaamisiin ajoissa. ;-)

Että tällaista haipakkaa tänne on viime aikoina kuulunut. Tarkoitukseni olisi kirjoittaa paristakin tässä postauksessa mainitusta aiheesta lisää ja tarkemmin omissa postauksissaan. Siis mikäli tämä aivan yhtä hektinen elämänvaihe ei jatku ja kunhan tuo käsi kestäisi taas pidemmästi kirjoittelua. Tahtoo nimittäin olla nyt myrkkyä tämä koneella naputteleminen. Niinpä sanon teille taas hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!

PS. Jos joudun tässä nyt vielä tovin aikaa varjelemaan kättäni pidempikestoisilta kirjoitushommilta, niin saa esittää toiveita minkä aiheen priorisoisin seuraavaksi postausaiheeksi. Mikä aihe sinua kiinnostaisi eniten? Uuden kodin etsimiseen, lääkärikäynteihin ja amerikkalaisiin sairasvakuutuksiin, vaiko Green Cardiin liittyvät asiat? Tosin tästä viimeisimmästä luulen tietäväni tässä vaiheessa vielä kaikkein vähiten. 

12 kommenttia:

 1. No huh huh, teillä kiirettä pitää niin että hitaampaa heikottaa!!! Uuden kodin etsintä ja amerikkalainen sairasvakuutusjärjestelmä kiinnostaa kovasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tahti on nyt ollut aika hengästyttävä, täytyy myöntää. Ja kiitos aihetoiveista! :-)

   Poista
 2. Been there, done that! Tsemppiä taivallukseen ja lopussa kiitos seisoo. Sitä loppua ei sitten vaan koskaan tule... Aina jostain pompsahtaa jokin uusi byrokratiakuvio, mutta mieli pysyy virkeänä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lohduttavista sanoista! :-D Eli samaa menoa voi sitten odottaa jatkuvan, heh heh. Kun nyt ei jatkossa aivan kaikki vaan kasautuisi näin yhteen ja samaan lyhyeen aikajaksoon...

   Poista
 3. Sairausvakuutus ja Green Card kiinnostaisi kovasti, koska samat jutut pyörii mielessä täällä meillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, missäs vaiheessa teillä Green Cardit ovat? Ovatko vasta suunnitelmissa vai anomukset jo byrokratian rattaissa pyörimässä? :-)

   Poista
  2. Anomukset pyörii siellä jossain rattaissa. En edes tiedä missä :o

   Poista
 4. Muista hengittää :D. Välillä se meinaa tosiaan unohtua, kun on liikaa hommaa päällä! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuohan se olisi se sääntö nro 1. Jos sen unohtaa, niin ei oikein taida tulla muustakaan mitään. :-)

   Poista
 5. Ei käy kateeksi, kun tuota tehtävälistaa katsoo! Huh! Vakuutuksista siellä puolen maailmaa olen minä(kin) ihan ulapalla - jotkut tietyt perusasiat tiedän ja suurimmalta osin sen, mitä miehen vakuutus korvaa puolisolle, mutta siihen se sitten jääkin... Tsemppiä & voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se melkoinen viidakko on tuo sairasvakuutussysteemi täällä päin maapalloa. Huh huh. Ja kiitos tsempeistä! Niitä tarvitaan - taas kerran. :-)

   Poista
 6. Moi Kaisa! En löytänyt sua FB:stä, mutta ajattelin, että sua saattaisi kiinnostaa tämä vastaperustettu FB-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/1759594294287783/ :)

  VastaaPoista