maanantai 27. kesäkuuta 2016

Kun Obaman vierailu tulvan pesuhuoneeseemme aiheutti...

Tapahtui juhannusaattona. Huh huh! Eipä ole kauankaan aikaa, kun hyvä ystäväni Oulusta totesi edellisen postaukseni tiimoilta, että teille sitä sitten sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Noh, en tiedä, onko tämäkään tapahtumasarja, josta tällä kertaa teille kerron, aivan sitä normaalia elämää ja ihan jokapäiväistä arkea. Lukekaa ja päättäkää itse. 

Ensin hieman taustatietoja täysin erillisistä tapahtumista, jotka sitten sylttääntyivät mielenkiintoiseksi vyyhdiksi juhannusaattona USA:n länsirannikon aikaa. 


Taustatieto 1


Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tuli viime torstaina 20 tunnin vierailulle Bay Arealle. Obama piti lentsikkaansa yön yli parkissa aivan tuossa parin mailin päässä meiltä, Moffett Federal Airfieldin kentällä. Olihan kyseessä siis se maailmankuulu Air Force One, The One and Only, ja yritimmekin käydä ukkokullan kanssa konetta kuvaamassa. Noh, eihän se tietenkään onnistunut. Vartija käännytti meidät takaisin hyvän matkaa ennen lentokenttää. Mutta kyllä pystyimme lentokoneesta hyvinkin vilauksen kääntymäpaikalta näkemään ja ihmettelimme, että kone oli tosiaankin illan hämyssä aivan täydessä kohdevalaistuksessa. Liekö turvallisuusjuttuja sitten, mene ja tiedä. Mutta siis, Obama oli täällä meillä päin vierailulla. Tässä vaiheessa emme arvanneet, kuinka hänen visiittinsä tulisi pienen katastrofin meidänkin eloon vielä aiheuttamaan.
Siellä se on, Air Force One. Moottoritien toiselta puolelta kuvattuna.

Taustatieto 2


Juhannus eli keskikesän juhla lähestyi ja olin viime viikolla ensimmäistä kertaa kokeillut oluen käyttämistä syväpuhdistavana shampoona. Jääkapissamme oli päiväyksiltään jo vanhaksi menneitä amerikkalaisia "rapakaljoja" ja niinpä päätin tämän kokeilun tehdä. Ajatuksena tietenkin, että ensin hiusten syväpuhdistus ja sitten juhannusjuhlille uusi väri päähän. Paitsi että olihan jo Kalifornian aurinkokin haalistanut nuppiani kiitettävästi, myös kaljakäsittely toimi ja nyt tukkani suorastaan parkui uutta sävyä.
Rapakaljalla hiukset syväpuhtaaksi. Toimii!


Taustatieto 3


Täällä päin maapalloa ei paikalliset ymmärrä mitään juhannuksen päälle. Niinpä juhannusaatto on täällä aivan normaali arkipäivä ja ukkokullallakin siis työpäivä.

Ja kuinka kummassa nämä kolme eri taustatietoa sitten kietoutuivat lopulta toisiinsa?


Juhannusaaton aamuna alkoi sitten tapahtua...


Ukkokulta menee aamulla ennen töihin lähtöään suihkuun, kunnes kuuluu kova tömähdys. Jotakin tippui. Ukkokulta tulee suihkusta ja varoittaa, että suihkun yksi osa, eräänlainen nivel antoi periksi ja osan irrotessa vesi tulee nyt seinässä olevasta lyhyestä tapista, yhdestä pienestä reiästä ja kovalla paineella, joten varo. Ja siltähän se pesuhuone näyttikin. Vettä oli ukkokullan suihkukäynnin aikana roiskunut ympäriinsä, koska hurjan kova paine pärskäytti vedet aina kattoon saakka. Ei niitä vesiroiskeita suihkuverhotkaan pidätelleet. (Meidän suihkustahan ei nimittäin voi säätää tulevan veden painetta, ainoastaan lämpötilaa.) 

No, juhannusjuhlat lähestyivät, joten juuri samana päivänä minun piti sitä sävyä tukkaani laittaa. Tilanne alkaa kehittyä mielenkiintoiseksi. Menen iltapäivällä suihkuun ja pesen tukan ennen värin laittamista. Suihkun osa irtoaa välittömästi nivelestä, se ei siis pysy enää sitäkään vähää mitä vielä aamulla, enkä saa irto-osaa tällä vielä puolivoimattomalla kädelläni kiinnittymään takaisin. Paineella tuleva vesi roiskuu ympäri ämpäri. Ei auta. Suihkusta pois, väri tukkaan, kunnes tajuan! Jos nyt menen huuhtelemaan värivettä hiuksistani, se tulee pärskymään joka ikiseen kolkkaan kylpyhuoneessamme! OMG!

Ukkokullalle viesti töihin, että hiusväri on päässä, huuhtelu pitäisi aloittaa viimeistään 45 minuutin kuluttua. Mitä teen? Noh, ukkokulta toteaa, että hän voi tehdä viikon viimeisen työtehtävän kotoa käsin ja lähtee renkaat sauhuten suihkuvaraosakaupan kautta kotiin. MUTTA. Nyt astuu kuvaan Obama. Obaman paluulento Bay Arealta ja siltä kotiamme lähellä sijaitsevalta lentokentältä ajoittuu samaiseen iltapäivään ja niinpä lähitienoon tiet ovat valtiovieraan kuljetuksista ja tiesuluista johtuen täysin ruuhkautuneet! Ukkokulta jää liikenneruuhkaan. Minuutit ja vartit kuluvat. Hiusväri muhii päässä. Kyttään ikkunassa, mutta ukkokultaa ei näy. Lopulta minun on pakko mennä huuhtelemaan hiusväriä pois, tai pian tässä leikissä lähtee joka karva irti. Yritän huuhdella ensimmäiset hiusvärit sanko+kauhamenetelmällä, mutta eihän siitä pitkien hiusten kanssa pidemmän päälle mitään tule. Ukkokulta on Obaman aiheuttamassa liikennejumissa edelleen ja minun on otettava nivelrikkoinen suihkun rähjä käyttööni. 
Hiusväri ja värjäyshanska (käyttämätön). Sellainen 'first world problem' on muuten tullut eteen, etten pysty tätä eurooppalaisvalmisteista hiusväriä Suomesta tuomaan. Pitkä lentomatka ja/tai useiden peräkkäisten lentojen paineenvaihtelut nimittäin hävittävät väripullosta ponnekaasut ja väri jää parin painalluksen jälkeen pulloon. Tämä pullo on löytö verkkokauppa Amazonista.


Tulva tuli 


Ja niinhän siinä sitten loppupeleissä kävi, että pesuhuoneemme suorastaan lainehti tuon pitkäkestoisen hiusvärihuuhtelun jälkeen. Niinpä pääsin sitten pientä tulvaa vielä episodin päätteeksi pesuhuoneestamme kuivaamaan. Onneksi ei sentään ollut mitään pörröistä kokolattiamattoa, vaan astetta helpompi tapaus laminaatti! Ja voi, parhaansahan se pelastava prinssini tässäkin yritti, mutta Mr. Obama teki tenän prinssin ajoreittiin. Ei päässyt valkoinen ratsu ajoissa kotipihaan.

Että näinkin voi siis ihmisen elämässä käydä. Suihku, joka on toiminut moitteetta 1,5 vuotta, päättää hajota juuri samana päivänä, kun pitää värjätä tukka juhannusjuhliin ja Obama on huudeilla. Mitä tästä opin? Vältä hiusten värjäämistä valtiovieraiden vierailujen aikaan!

Nyt sanon teille taas hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!

4 kommenttia:

 1. Haha, mikä tarina! Heti alkupuolella kyllä tuli sellanen fiilis, että nyt ei kannattaisi sitä hiusväriä päähän laittaa.. Kerrankin muuten hyödyllinen käyttökohde PBR:lle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Pabst näytti soveltuvan oikein hyvin -- hiusten huuhteluun! :-D

   Poista
 2. Ahahah ihan mahtava postaus! Voihan Obama! Kerran se munki reissulle osui New Yorkissa, joten näin omin silmin ne turvatoimet. Ja vasta O. myös aiheutti harmaita hiuksia meidän frendeille, jotka olivat matkalla viime tipassa lentokentälle - juuri siellä teilläpäin. Oliskohan ollut just sama päivä, kun sunkin prinssi siellä ruuhkassa jumittti =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkin jäänyt Meksikon loman humussa vastaamatta tähän. On varmaankin ollut sama päivä, kun sinunkin kavereillasi tuo Obaman visiitin aiheuttama liikenneblokki. Obama on käynyt täällä viimeisen vuoden aikana kolme kertaa, ei siis kauhean usein kuitenkaan. Toivottavasti kamut ehti koneeseen! :-)

   Poista