Mistä se tämäkin pakasteajatus oikein lähti?
Päädyimme tässä eräänä iltana melko extempore suomalaisen ystäväperheemme luokse grillaamaan. Menimme paikalle grillattavan pihvikasan kanssa, mutta koska emme olleet ainoat vieraat ja ruokittavia suita oli siinä nyt useampia, päätti perheen rouva ottaa pakastimesta vielä hiukan täydennystä ruokapöytään. Pakastimesta löytyi pussilliset sekä peruna- että bataattipalleroita, jotka olivat uunissa paistamisen jälkeen valmista syötävää. Ja olivatpas ne maukkaita! Silloin sen sitten hoksasin, kuinka vähän olen tullut amerikkalaisia pakastealtaita hyödyntäneeksi, tai oikeastaan edes tutkineeksi sen tarkemmin. Siis apua! Suomeksi ja suoraan, en edes tiedä mitä amerikkalaisten pakastealtaiden syövereistä löytyy!
Tähän mennessä olen ostanut pakasteina ainoastaan jäätelöä, luomumustikoita ja satunnaisesti pakastepitsaa. Niin ja jäätä. Nii-in, aiemminhan minäkin olin aina ihmetellyt, että miksi kukaan hullu ostaisi pakastettua vettä, mutta onpa vaan tullut sekin tapa opittua ja omaksuttua täällä asuessa. Pakastettua vettä, jääkuutioiden muodossa, on tullut hankittua useampaankin kertaan. Päivät pääksytysten porottava aurinko vaatii nimittäin kuljetettaville kylmäruoille viilennystä, jos matkaa on vähänkin pidemmästi tai jos vaikkapa lähtee kalifornialaisittain rannalle kokonaista päivää eväiden kera viettämään. Näissä tapauksissa säkillinen jääkuutioita pitää kylmäketjua mukavasti yllä.
Täällä asuessani olen kyllä muutamia kertoja kaipaillut kovastikin Suomesta tuttuja pakastetuotteita kuten esipaistettuja cocktailpiirakoita, paistovalmiita ruis- ja ruisperunataikinoita ja ah, syntistä herkkuani, valkosipulivoipatonkeja. Täällä Kaliforniassa on tuntunut, että erilaisiin paikallisiin ruokapakasteisiin pitäisi alkaa oikein ajan kanssa perehtymään ja se on tuntunut jotenkin työläälle. Nollastahan se homma pitäisi näet aloittaa. No, nyt tiedän ainakin jo kaksi hiukan jäätelöä ruokaisampaa tuotetta, joita voisin ostaa, ne peruna- ja bataattipallerot. :-) Toisaalta taas yksi lisähidaste, miksi en ole ottanut amerikkalaisia pakastealtaita tutkimuskohteekseni lienee ollut ennakkoluuloni, että kaikki amerikkalainen pakastettu olisi jotenkin poikkeuksellisen epäterveellistä. Sekään ei varmasti pidä täysin kutiaan, niin kuin ei sekään, että kaikki Suomessa myytävä pakastekama olisi sitä terveellisintä suuhunpantavaa. Mutta näiden paikallisten pakastekeitaiden suhteen voin kyllä todeta olevani vielä täysin ummikko.
Sitten kun tuleva muutto on ohi ja uudessa kodissa jo potutkin pariin kertaan keitelty, niin ehkä sitten voisi ottaa agendalle tuon pakasteiden maailmaan sukeltamisen. Jos nyt jollakin lukijoistani on antaa suussasulavia suosituksia amerikkalaisten pakastealtaiden uumenista, niin otan niitä ilolla vastaan. :-)
Mutta hei, olen nyt saanut sähköpostiini vaihtelevalla menestyksellä tarjouksia eri muuttofirmoilta, joten aloitan seuraavaksi tarjousten tutkailun. Jospa tässä pääsisi piakkoin jo vaikka varsinaisen muuttopäivän lukittamaan. Teille sanon jälleen hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!
Hashbrown on meidän suosikkiostos pakastealtaasta. Suomalaisesta valikoimasta kaipaan toisinaan herne-maissi-paprikaa. 😄
VastaaPoistaHei kiitos hashbrown-vinkistä! Sitä täytyy kyllä kokeilla, kunhan tutkimusmatkani aloitan.
PoistaJa hassu juttu tuo herne-maissi-paprika. Ei ole kovinkaan kauaa, kun se tuli jostain mieleeni, että kukakohan kumma senkin sekoituksen on keksinyt. :-) Mutta ei ilmeisesti ole sitten täältä saatavissa, jos sinäkin sitä toisinaan kaipailet.