perjantai 14. lokakuuta 2016

Nyt ette kyllä usko!

Voi hyvät hyssykät sentään! Nyt ette kyllä usko tätä tapahtuneeksi! Sen että minä tällä viikolla julkaisin postaussarjan jälkimmäisen osan Green Cardin anomisesta ja vähän avauduin niistä hakuajoista, niin nyt minulla sitten on uunituore Green Card hyppysissäni! Voi tätä ilon ja onnen hetkeä!
Just nyt elo tuntuu suorastaan ruusuiselle!

Enhän minä ollut uskoa todeksi, kun kortti sitten yllättäen jo saapuikin. Sormenjälkien ottamisesta kortin myöntämiseen kului siis todella vähän aikaa, vaikka olin varautunut, että eivätköhän ne syynää niitä sormenjälkiäkin taas oman pitkän aikansa. Lähinnä olin siis odottanut seuraavaa yhteydenottoa tyyliin: "Rouva hyvä, näissä teidän sormenjäljissänne on nyt todettu pientä ongelmaa..." 


Fiilikset


Nyt on jo pari päivää Green Cardin tuomaa huumaa takana, enkä suoraan sanoen ota uskoakseni tätä oikein vieläkään! Että tuo kauan odotettu kortti on nyt minulla käsissäni. Etukäteen olin ajatellut, että kortin mukanaan tuoma työlupa olisi minulle siinä se kovin juttu, mutta nyt huomaan, että vielä toinen asia menee ylitse sen. Se on Green Cardin tuoma vakaus. 

Annas, kun kerron. Joiltakin Suomessa asuvilta tuttaviltani oli selvästikin päässyt unohtumaan, että olemme olleet täällä ukkokullan kanssa maahanmuuttajien asemassa. Tämä tuli ilmi Suomi-visiitilläni useammassakin eri keskustelussa. Yllättävän moni kysyi Donald Trumpin presidenttiehdokkuudesta ja mahdollisesta valinnasta presidentiksi. Mitä mieltä siitä olemme, kun täällä vaalihornankattilassa asumme? Kun vastasin, että meitä maahanmuuttajiahan Trumpin valinta voi heilauttaa kovastikin, niin aika moni yllättyi. Nii-in, maahanmuuttajiahan tässä ollaan. Erityisesti tämän Green Card -hakuprosessin aikana olenkin pohtinut, että jos Donald Trump tulisi valituksi Yhdysvaltain presidentiksi, niin sillä olisi seuraavat kaksi todennäköisintä vaihtoehtoa vaikuttaa juuri meihin: 

1) Vaikutus jää erittäin vähäiseksi. Eli aivan samalla tavalla, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistönkin suora vaikutus juuri minuun Suomessa asuvana suomalaisena on ollut erittäin vähäinen. Kun ei me Saulin kanssa päivittäin kilauteltu, eikä ihan viikoittainkaan. ;-) Eli yksinomaan presidentin vaikutus henkilökohtaisiin arkipäiviini oli aika mitätön. Tämä olisi aika todennäköinen vaihtoehto myös Donald Trumpin, ja toki aivan samalla tavalla Hillary Clintoninkin tapauksessa.

Mutta sitten:

2) Trumpin valinta presidentiksi voisi vaikuttaa meihin myös hyvin merkittävästi. Olemmehan tosiaan täällä maahanmuuttajia ja Donaldin kanta maahanmuuttajiin tiedetään! Niinpä olisimme olleet uuden Donald-presidentin, jopa mahdollisesti mielivaltaisen maahanmuuttopolitiikan kohteena. Monien suusta tosin olen kuullut, ettei mahdollinen maastakarkoituspolitiikka iskisi täällä eurooppalaisiin maahanmuuttajiin, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Ei koskaan. Olisihan siinä voinut tulla herra tehneeksi alkumetreillä päätöksiä ns. isolla kädellä, omaa mahtiaan esiin tuodakseen. Ja sellaisissa tilanteissa tuppaa usein rapa roiskumaan...

Näin ollen nyt Green Cardin monista eduista minulle onkin ehdottomasti eniten tervetullut sen antama vakaus. Nyt se, jäämmekö Yhdysvaltoihin on päätöksenä enemmän nimenomaan omissa käsissämme, ei yksittäisten maahantulovirkailijoiden tai kenties radikaalistikin muuttuvan maahanmuuttopolitiikan käsissä. Niinpä voin vain helpotuksesta huokaisten todeta, että saimme kyllä Green Cardimme nyt kreivin aikaan, ennen uuden presidentin valintaa ja valtaanastumista. Kun tällaisen mahdollisen maastapoishäätöuhan saa pois harteiltaan, voin sanoa, että tunne on... mahtava!

Loppukevennyksenä voinkin kertoa, että ukkokulta nimitti Green Cardejamme nyt hauskasti Trump-rokotteiksi. :-D Minusta se on aika osuva kuvaus. Nyt meillä on siis ainakin jonkinlaista suojaa Trumpin mahdollisia tulevia päähänpistoja vastaan. Ja mikä huippua, tätä rokotetta ei tarvinnut hakea amerikkalaisesta sekopäisestä apteekista! ;-)

Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän tällä erää ja sanon hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa! 

12 kommenttia:

 1. Onnittelut "oleskeluluvasta"! Se epävarmuus on kyllä myrkkyä, joten olen tosi iloinen, että saitte korttinne!

  Me vielä odotamme minun korttiani, vuosi on kulunut ja olemme VisaJourneyssä ainoat, jotka eivät saaneet korttiaan elokuun loppuun mennessä. Meidän ongelmaksi ei nimittäin osoittaudu pelkkä maahanmuuttajastatus, vaan myös samansukupuolinen kumppanuus ja avioliitto. Mikäli DOMA nostetaan takaisin pystyyn ja samansukupuolisten avioliitot mitätöidään korkeimmassa oikeudessa, tulee minulle lähtöpassit laittomana maassaoleskelijana, ja päälle voidaan lyödä myös 10 vuoden maahantulokielto. Porsaanreikänä kai olisi muuttaa osavaltioon, jossa sukupuolineutraali avioliittolaki oli voimassa jo ennen korkeimman oikeuden pakottavaa kättä, jolloin osavaltion päätöksellä avioliitto pysyy lainvoimaisena.

  Ei hirvitä sitten yhtään! Yritän parhaillaan olla yhteydessä kongressiedustajaan, jotta voisivat laittaa hakemukseen vähän vauhtia. Korttia tuskin saan ennen vaaleja, mutta jos nyt ennen mitään katastrofaalisia lakimuutoksia kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista!
   Ja voi hurja, teillä on pelissä paljon muutakin kuin vain oleskelulupa! Toivottavasti vauhdittamispyyntösi tepsivät ja saisitte asian pikapuoliin onnekkaasti toivottuun lopputulokseen. Pidän teille peukkuja! Tsemppiä kovasti!

   Poista
 2. Paljon onnea! Olipa tosiaan nopea prosessi. Koska toi sun hakemus muuten lähti USCIS:een...? Kuinka pitkä koko prosessi on siis ollut?

  On se kyllä varmasti helpottava tunne, kun tietää, että valinta jäämisestä ja muuttamisesta on vain itsellä. Me vielä odotellaan omiamme ja niissä varmaan menee ihan sellainen pieni hetki, kun miehen Labor Certificate on nyt jossain supersyynissä edelleen eli CG-hakemus ei ole vielä edes sisällä, hah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnentoivotuksista! :-)

   Koko prosessi kesti yli vuoden, kirjoittelinkin siitä edellisessä postauksessa. Lopulliset GC-hakemukset jätettiin USCIS:een heinäkuun lopussa eli 2,5kk sitten. Nähtävästi pikakäsittelyn anominen todellakin kannatti. Tsemppiä teidänkin papereiden etenemiseen!

   Poista
 3. Tuli todellakin nopeasti teidän kortit! Onnea! Meidän hakemus on jätetty USCISeen huhtikuussa ja edelleen odotellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Yllättävän nopeasti tämä tosiaan sitten lopulta kävi, en ollut uskoa!

   Missä palvelukeskuksessa teidän hakemus on käsittelyssä? Silläkin on kovasti merkitystä käsittelyajoissa. Meillä oli Nebraskassa ja siellä oli yksi lyhyimmistä jonoista. Joka tapauksessa peukut pystyyn teidänkin hakemuksen etenemiselle ja tsemppiä!

   Poista
 4. Nebraskassa meidänkin.

  VastaaPoista
 5. Hurjasti onnea, mahtaa olla hieno tunne :)
  Nimimerkillä juuri Green Card-lottoon osallistunut...jälleen kerran :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä oikein mukavalle tuntuu. :-)
   Ja nyt peukut pystyyn, että arpaonni suosii juuri Sinua!

   Poista
  2. Kiitos, kyllä oikein mukavalle tuntuu. :-)
   Ja nyt peukut pystyyn, että arpaonni suosii juuri Sinua!

   Poista
 6. Onnittelut rokotteista Trumpia vastaan! Hauska ja kerrassaan osuva nimitys Green Cardille. Ja tuo, ettei muut suomalaiset tajua suomalaistenkin voivan olla maahanmuuttajia, kuulostaa tutulta.

  VastaaPoista