maanantai 11. syyskuuta 2017

100 000. lukija löytyi ja pari sanaa Kalifornian helleaallosta

Arvatkaapas mitä? Niin vain kävi, että 100 000 sivunäytön raja blogissani ylittyi viime viikolla. Jihuu! Tasalukeman omalle näytölleen saanut henkilö ilmoittautui minulle sähköpostitse. Ja ketä arpaonni sitten suosikaan? Onni potkaisi Timo-nimistä herraa Suomesta. Onnittelut vielä kerran Timolle! Lupaamani pieni herkkupaketti lähti postiin tänään.

No kuinka kävi lupaamani lohdutuspalkinnon? Lukijaa numero 100 001 ei löytynyt. Ja koska blogini laskuri raksuttaa tällä hetkellä jo kohdalla 100 300 ja risat, katson arvonnan päättyneeksi. Niinpä lohdutuspalkinto jää tällä kertaa jakamatta. Hieno juttu kuitenkin, että 100 000. lukija valikoitui. Ja minuahan tämä arvonta jännitti taatusti enemmän kuin ketään lukijaa.

Ilmeisesti vastaavaa, blogin sivunäyttöjen lukumäärään perustuvaa arvontaa blogimaailmassa ei aikaisemmin ole ollut, joten saatoinpa sattumalta keksiä jotakin aivan uutta pistäessäni tämän leikkimielisen arvonnan pystyyn. Jos joku toinen bloggaaja haluaa käyttää samaa hauskaa tapaa, olisi mukava, jos tämä alkuperäisen arvontaidean esittänyt blogini mainittaisiin. :-) 

Missä noin muuten mennään?


Niin, olen nyt siis jo takaisin Kaliforniassa ja Kalifornia ottikin minut vastaan lämmöllä. Ja todellakin lämmöllä, isolla L-kirjaimella. Tässä alla ensimmäisen Kalifornia-päiväni lämpötilat ja ennusteet Suomesta palattuani:


Vielä alkuillastakin lämpötila oli +40 C . Kävellessämme ukkokullan kanssa läheiseen ravintolaan syömään tuntui, kuin tuulenvirekin olisi puhallettu hiustenkuivaajalla. Samoin suojatievalojen metalliset painikkeet katutolpissa olivat tulikuumia. Huh huh! Lisäksi iltapäivästä ja illasta alkoi puhelimiimme tulla pakkosyötöllä varoitusviestejä helleaallosta. Suomi-liittymääni nämä pakkosyötetyt viestit tulivat myös espanjaksi ja vietnamin kielellä. Kuvastaa jälleen hyvin Piilaakson kulttuurien kirjoa tämä eri kielillä viestittely. Viestissä jaetun linkin takana neuvottiin mm. minne voi mennä vilvoittelemaan (ns. Cooling Centers), jos itsellä ei ole asunnossa ilmastointia.
Pakkosyötöllä lähetetty hätätilannevaroitus helleaallosta. Aiempia kokemuksiani näistä pakkosyötöllä lähetetyistä varoitus- tai hätäviesteistä ovat olleet lapsikaappauksiin liittyvät tekstiviestit, joista kirjoitin jo vuonna 2015 täällä.

Sen verran tässä on pitänyt nyt hulinaa ja huisketta, että postauksissani onkin päässyt tulemaan jopa kolmen viikon tauko. Ensi postauksessani paljastuu kuitenkin yksi syy, mistä tämä radiohiljaisuus blogini puolella on johtunut. Siihen asti hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti