perjantai 22. syyskuuta 2017

Syksy 2017 ja arjen uudet tuulet!

No niin, ei ole kuin 1,5 kuukautta siitä, kun sain vihdoin ja viimein aikaiseksi postauksen arkipäivistäni kotirouvana. Siitä on tullutkin blogini kaikkein suosituin postaus tähän mennessä. Nähtävästi arki siis kiinnostaa. Nyt on kuitenkin tehtävä ns. korjauspostaus tuohon edelliseen, koska arjessanihan puhaltavat tällä hetkellä uudet puhurit. Olen alkanut opiskelemaan!

Toinen opiskeluaiheistani näkyy yllä olevasta kuvasta. Kyllä, opiskelen Kalifornian asunnonvuokrauslakia. Opus on lähes 500-sivuinen ja se tullaan käymään kurssilla läpi kahdeksan viikon aikana. Luku-urakkaa siis riittää, eikä luettava tekstikään suoraan sanoen ole aivan kevyimmästä päästä.

Kirjan teksti ei ole kuitenkaan suoria lainauksia lakipykälistä, vaan tässä on yritetty selventää asioita enemmän kansantajuisemmin. Silti monet säännöt, pykälät ja oikeustapaukset ovat melko koukeroisia. Ensin on sääntö A, mutta sitten tulee poikkeuksen poikkeuksia. Ja aika monessa kohtaa kirjassa edelleen lukee ohjeena ottaa yhteyttä sellaiseen asianajajaan, joka on keskittynyt nimenomaan vuokralakeihin. Kaikista koukeroista huolimatta kirja on ollut jollakin (sairaalla?) tavalla tosi mielenkiintoista luettavaa! Ehkäpä joskus kirjoitan oman postauksensa, jossa kerron muutamista outouksista paikallisissa vuokrauspykälissä.

Kaverini Suomesta kysyi, että tuleeko minusta nyt siis isona landlord (vuokraemäntä). Tuskinpa sentään tulee! Täällä Piilaaksossa ja Bay Arealla katsokaas kun tarvitsisi sen muutaman miljoonan rahaa, että pääsisi moisessa edes alkuun! Tästä onkin kertoa tuore esimerkki: Hiljattain kotikaupungissamme Sunnyvalessa myytiin omakotitalo. Pyyntihinta oli n. 1,7 miljoonaa, mutta lopulliseksi kauppahinnaksi muodostui n. 2,5 miljoonaa. Eli talosta tarjottiin liki 800 000 dollaria yli pyyntihinnan!

Jos ja kun minusta nyt ei landlordia tulekaan, niin katson silti tästä lakitiedosta olevan erinomaista hyötyä. Vuokrallahan me joudumme itsekin täällä asumaan. Tällä hetkellä luen siis kirjaa enemmänkin vuokralaisen kuin vuokranantajan näkökulmasta. On hyvä tietää, mitä kriteerejä ja sääntöjä vuokranantajat voivat tai vastaavasti eivät voi vuokralaistensa kohdalla noudattaa. Toisaalta olen lukenut opusta myös vähän bisneksen teon näkökulmasta. Mistä kaikesta vuokranantajat voivat näillä sikakalliilla vuokramarkkinoilla vuokralaisiltaan taaloja nyhtää? Ja tiedä vaikka, jos minusta joskus tulee jonkun landlordin oikea käsi! Oikea tai vasen, riippuen siitä kuinka opinnot etenevät, ha hah! 

Lisäksi olen aloittanut opiskelut toisenkin aiheen parissa ja nämä opinnot kestävät jouluun saakka. Kokoontumisia on kaksi kertaa viikossa ja joka kerta on tullut myös kotitehtäviä. Niinpä tässä on saanut teroittaa kynänsä pitkästä aikaa ja muistella vähän myös opiskelumenetelmiä, jotka olivat selvästi päässeet omalla kohdallani jo hiukan unholaan. Niin ja kunhan lakikurssi loppuu lokakuussa, olen aikeissa ottaa loppusyksyksi vielä uuttakin opiskeluohjelmaa. 

Muutoin arki rullaa suht samalla tavalla kuin ennenkin, vaikka tietenkin opinnot ottavat nyt oman ison aikalohkonsa. Tämä puolestaan tietää vähemmän käytettävissä olevaa aikaa juurikin blogipostausten kirjoittamiseen. Onhan tämä taas raastavaa, kun pää pursuaisi postausaiheita mistä kirjoittaa, mutta aikaa ei läheskään kaikille nyt ole.
Ja ainahan postauksen kirjoittaminen ei vain onnistu, vaikka aikaakin olisi. Naapurin suloinen Gordo-kissa päätti tällä viikolla köllötellä tietokoneeni lämmössä. Kirjoita tässä nyt sitten blogia. :-D

Nyt pitääkin taas alkaa painaa kotitehtävien parissa, joten teille lukijani sanon taas hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti