tiistai 9. joulukuuta 2014

Kummajaisten oikaisua

Kylläpä kannatti ääneen taivastella näitä amerikkalaisia kummajaisia (Amerikkalaisia kummajaisia, osa 2 ja osa 3). Sain nimittäin pariin juttuun vastikään suomalaisilta konkareilta hiukan oikaisuja ja niinpä täsmennän niitä teillekin.

Hanat, 3. ja toivon mukaan viimeinen näytös


Ja minä kun luulin, että tämä alla oleva hana oli tiskikoneen vesihana! Höpsistä kukkuu. Kyseessä onkin kuulema tiskikoneen kirkasteen täyttöhana! Hi hii. Mutta tämähän vain osoittaa miten pihalla sitä vielä on. Pihalla kuin lumiukko. Paitsi ei, ei täällä voi olla lumiukkona, koska ei ole luntakaan. Olen siis pihalla kuin palmu. Palmu Piilaaksosta, päivää!

Mutta hei, onhan tuo kirkastehana nyt varsin erikoisessa paikassa: ei koneessa itsessään niin kuin pesuainekin, vaan keittiön vesihanan vieressä tiskialtaan päällä. Outo on paikka! Niin ja tämähän tarkoittaa nyt siis sitä, ettei tiskikoneelle ole hanaa ollenkaan! Mitenkäs suomalaisen vakuutustarkastajan suu nyt pantaisiin?


Ai jahas, ai että kirkastetta? Jep.


Ksylitoli


Myös käsitykseni, ettei ksylitolia saa täältä mistään, sai uutta ja tervetullutta päivitystä. Ainakin Sprouts-nimisestä ruokakaupasta sitä kuulema pastillien muodossa löytyy. Sain oikein maistaakin paikallista ksylitolia. Maistui vesimelonille ja hyväähän se oli. Sitä on suomalaisena tähän mennessä tietenkin yrittänyt löytää ksylitolia purukumien joukosta, mutta eipä ole ollut sillä osastolla hurraamista. Jos pastillina saa, niin hyvä, sopii minulle sekin. Ja tämähän oli itselleni muistutus, että enkös minä vähän ksylitoliakin hamstrannut Suomesta lähtiessäni. Ja niinhän sieltä käsimatkatavarakassin pohjalta vielä tällainen unohdettu, joskin jo avattu aarre löytyi:
100 % kamaa.

Tuo Sprouts-ruokakauppa onkin itselleni vielä täysin tuntematonta maaperää. Sinne pitää lähteä joku päivä tutkimusmatkalle. Sitä se nimittäin täällä on, tutkimusmatkailua aina uudessa ruokakaupassa. Ajattelepa omalle kohdalle: Menet ruokakauppaan, etkä koskaan tiedä, mitä tuleman pitää, mitä seuraavasta hyllyvälistä löytyy ja löydätkö edes sitä, mitä tulit alun pitäen hakemaan. Sellaista se on tuoreen tulokkaan elo täällä ollut. Ruokakauppojen suhteen.

Hei, tällä kertaa tuli tällainen tynkäkirjoitus, mutta halusin oikaista nuo pari väärinkäsitystäni mahdollisimman pian. Uusi kirjoitus on jo kuitenkin paria kuvaa vaille valmis, joten pian pompsahtaa uusi postaus. Malttia, kamusein! :-)

Siihen asti hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti