torstai 19. helmikuuta 2015

10 matkakuvaa -blogihaaste


Iiks, blogihaaste paukahti! Mukava sellainen. Oitishan minä otin siitä kopin ja lähdin haasteeseen mukaan. Tällä kertaa siis luvassa hyvin erilainen postaus Ribs & Coke -blogin historiassa. 

Haasteessa oli tarkoitus valita 10 (suosikki)matkakuvaa haasteessa annettujen otsikoiden alle. Aivan kuten haastajani Ulla 50 State Puzzle -blogissaan totesikin, kuvien valinta oli äärimmäisen hankalaa. Ja todellakin, siis vain ja ainoastaan 10 kuvan valinta. Tiukkaa teki! 

Aluksi suunnittelin, että yritän rajata valitsemani kuvat blogini teeman mukaisesti ainoastaan Amerikkaan, mutta en pystynyt. Ensinnäkin, omat kuvakokoelmani tästä maasta eivät tietenkään ole vielä kovin kattavat, vaikka kuvia on paljon tullut otettuakin. Toisekseen, haasteessa annettujen otsikoiden alle itselläni kuuluu niin huikeita ja ikimuistoisia elämyksiä myös muualta kuin Amerikasta, joten olisi ollut suorastaan vääryys sivuuttaa ne tämän haasteen kohdalla. Niinpä jouduin ns. antamaan periksi ja valitsemaan tällä kertaa blogiini kuvia myös muualta kuin Kaliforniasta ja Amerikasta. Tällaisiin kuviin lopulta päädyin. 


1. Kuva lentokoneen siivestä

Milford Sound & Southern Alps, Uusi-Seelanti.

Upeista maisemista huolimatta elämäni karmein lento pienlentokoneella. Lähestyvä myrsky heitteli konetta kuin pullon korkkia valtameriaallokossa. Koneeseen mahtui kuusi henkilöä, lentäjä mukaan lukien, ja takanamme istuva nainen oksensi yli puolet matkasta. Haju oli sietämätön pienessä tilassa. Itse puristin rystyset valkoisena koko käsivarsi krampaten edessä olevaa istuinta. Olin kauhusta kankeana, sanan varsinaisessa merkityksessään. Kyllä olivat pitkiä minuutteja ennen kuin pääsimme takaisin maankamaralle. Mutta hengissä! Huoh! Cessnan siipi kuvan yläosassa eli kuva täyttää haasteen otsikon kriteerit. :-)



2. Paras vahingossa onnistunut otos

Bay Bridge, San Francisco, Kalifornia, USA.

Olimme ajamassa viime sunnuntaina San Franciscoon Bay Bridgen yli ja kuvasin siltaa liikkuvasta autostamme käsin ilta-aurinkoa vasten. Kamera räpsäisikin vahingossa vielä tämän kuvan kun olin jo laittamassa kameraa pois päältä. Kuvan oikeassa reunassa näkyvät pilvet, joiden pitäisi siis olla vaakatasossa eli pikkaisen on tosiaan kuva vinksallaan. Tykkään näistä väreistä, jotka kuvaan tulivat.


3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle


Pälkäne, Suomi.

4. Luontokuva

Costa Rica.

Kuva otettu sademetsässä riippusillan alta.


5. Kuva yläilmoista

Tokio, Japani.

Kuva otettu Lost in Translation -elokuvan kuvauksissa käytetystä baarista, pilvenpiirtäjän 52. kerroksesta. Lieneekö Tokion valomeren voittanutta, mene ja tiedä.



6. Postikorttimaisema

San Clemente, Kalifornia, USA.

7. Kuva matkaseurasta

Mount Hamilton, San Jose, Kalifornia.

Ukkokulta kolmijalan kanssa.

8. Fiilistelykuva palmun alla

Palm Beach, Aruba.


9. Hyvää huomenta -kuva

Franz Josef Glacier, Uusi-Seelanti.

Tälle ikijäätikölle pääsi vaarallisuutensa vuoksi vain ammattioppaiden mukana ja retkelle lähtö oli todella varhain aamulla. Ennen kukonlaulua herätessä aamu ei tuntunut mitenkään erityisen hyvälle, mutta kun pääsimme tähän "minttusuklaajäätelömaisemaan" huomasin, että huomen olikin suorastaan erinomaisen hyvä.  


10. Lempikaupunkini 

Kralendijk, Bonaire.


Tästä rantakojusta sai piskuisen saaren parhaat burgerit, lionfish -burgerit. Kojulla roikkui kyltti: "Back in 5 minutes. If not, read this sign again." Kuvasti hyvin saaren leppoista menoa.



Blogihaaste on lähtöisin Journey diary -blogista, josta löytyvät myös haasteen tarkemmat ohjeet. Ja haastehan tulee heittää aina myös eteenpäin, joten haastan mukaan Lapsellinen reissu -blogisti Nooran sekä Auringon alla -blogisti Heidin. Ja varokaahan vain tekin, vanhoja matkakuvia selatessa nousee nimittäin äkillinen ja korkea matkakuume! :-)

Näihin kuviin ja tunnelmiin tällä kertaa. Ensi kerralla sitten taas taatusti 100% Kalifornia-kamaa. :-) 

Siihen asti hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!


4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia Kaisa! Mieletön tuo siipikuva varsinkin :) Ja huh, millainen lentokyyti! Kiitos haasteesta, olin tosiaan jo ehtinyt toteuttaa tämän, innoissani kun näistä aina olen...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Heidi! Ja niinpä olitkin jo osallistunut haasteeseen, ihania kuvia näytti olevan! Tykkäsin erityisesti Sisilian kuvistasi. Siellä itsekin käyneenä, sait kyllä hyvin tuotua tunnelmaa esiin.

  VastaaPoista
 3. Vihdoin ehdin tätä tarkemmin tutkimaan, kiva kun lähdit haasteeseen mukaan! Huikeita kuvia! Näyttää siltä, että ootte kerennyt koluta maailman aarrevarantoja melko kattavasti. Uskomaton tuo minttusuklaa-aamukuva etenkin! Ja vähänkö nauratti tuo viimeisen kuvan kojun teksti hihii oikea meininki!

  Tästä jäi päällimmäisenä mieleen, että määki haluan Costa Ricaan ja Bonairelle! Ja muuallekin toki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Juu, matkailu on aina kiinnostanut ja vielä on hurjan monta mielenkiintoista paikkaa, jossa haluaisi käydä. Ja Panama, Costa Rica, Bonaire ja Japani ovat ainakin maita, jonne haluan vielä uudestaan.

   Poista