torstai 12. helmikuuta 2015

This is SO American - Tämä on NIIN Amerikkaa


Tämän kertaiseen postaukseeni kokosin kuvina muutamia amerikkalaisia klassikoita, en niinkään paikkoja tai nähtävyyksiä, vaan asioita ja ilmiöitä. Sellaisia kaikille televisiosta ja elokuvista tuttuja juttuja. Jotta Amerikka olisi Amerikka, pitää siellä olla ainakin nämä:

Amerikkalaiset elokuvat ja Hollywood-tähdet.


Upporikkaiden asuinalueet. Ps. Joko kuulet Eddie Murphyn nauravan?


Food trucks eli ruokarekat.

Keltaiset koulubussit.


Dinerit.

Kertakäyttökulttuuri.

Kolikkopesulat.


Coca Colaa, coco recallinen.

Sanomalehtipömpelit.

Omakotitalojen postilaatikot. Tässä kukkaisversio.


Palopostit.

Ja sitten viimeisinä, muttei suinkaan vähäisimpänä seuraavat:
Dollarit.


Amerikan lippu...
... ja kaikki Amerikan lipun kuosilla valmistetut vaatteet, asusteet ja muu tilpehööri.


LippurakkauttaKahdesta viimeisestä kuvasta sen verran, että olen itsekseni puntaroinut, lieneekö mikään muu kansa yhtä ylpeä lipustaan kuin amerikkalaiset ovat. Jenkit suorastaan rakastavat lippuaan ja toisin kuin suomalaiset, myös näyttävät sen! Lippuja liehuu kaikkialla, joka päivä, yötä myöten, oli arki taikka pyhä. No, ei kai siinäkään mitään pahaa ole. Mutta mietitäänpä jälleen vertailukohteeksi vastaava kuvitteellinen tilanne Suomessa: Otapa ja liehuttele Suomessa Suomen lippua kotiporttisi pielessä viikkotolkulla. Kyllä siinä aika nopeasti hihhulin leiman otsaasi saisit!


Pari tilannekuvaa jäi uupumaan


Tähän kuvakokoelmaani valikoitui 14 kuvaa. Etusijalla olivat aiheet, joista en vielä ole blogiini kuvia laittanut. Esimerkiksi amerikkalaiset autot, drive-thru -kaistat ja poliisiautot jätin sen vuoksi tästä pois. Samoin Mäkkäreitä te näette riittämiin siellä koto-Suomessakin, joten yhdenkään pikaruokapaikan kuvaa en mukaan liittänyt. 

Ehkäpä mukaan olisi voinut vielä täräyttää kuvan sellaisesta keskellä ei mitään sijaitsevasta, ränsistyneestä motellista. Sellaisesta, jossa elokuvissa aina niitä hämäräpuuhia hoidetaan. Mutta koska olen pyrkinyt olemaan mahdollisimman vähän paikallisen alamaailman kanssa tekemisissä, motellikuvaa ei ole. ;-)

Ja sitten tietenkin tähän liittyen pitäisi olla kuva myös sellaisesta lyhtypylvääseen kiinnitetystä yleisöpuhelimesta. Sellaisesta, johon elokuvissa aina soitetaan ja annetaan tarkempi tapaamispaikka joko roistolle tai etsivälle tiedoksi. Yleisöpuhelimia näkee täälläkin jo kuitenkin harvakseltaan. Liekö sitten nykyään soittelevat tapaamisiaan pre paid -liittymiin konnatkin? Yhden perinteisen puhelinkopin olen kuitenkin täältä bongannut ja sehän piti tietenkin ikuistaa. 


Ring, ring!

Kenties tässä lähti jo omat ajatukseni pikkuisen laukalle näiden motelli- ja puheluvisioiden kanssa, mutta jäikö mielestäsi jokin oleellinen kuvasarjasta vielä puuttumaan? Presidentti? Mitä sinun mielestäsi Amerikka isolla A-kirjaimella pitää sisällään? 

Pari tilannekuvaa olisin itse tähän halunnut vielä jatkoksi liittää, mutta vaatii tuuria, taivaan tähdet kohdilleen ja ennen kaikkea oikeaa ajoitusta, että niistä onnistuisi nappaamaan kuvankin. Katsotaanpa, jos tulevaisuudessa tärppää ja saan kuvat otetuiksi. Onnen suosiessa voin sitten tehdä jatko-osan tälle postaukselle. 

Tällaisiin kuviin tällä erää. Nyt sanon hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa. 

2 kommenttia:

  1. Ihana ihana kokoelma Amerikkaa! :D Mää haastan sut nht jatkamaan sopivien kuvien ettimistä ja haastan sut 10 matkakuvaa -blogihaasteeseen. Ohjeet löytyy täältä: http://www.rantapallo.fi/50statepuzzle/2015/02/16/10-matkakuvaa-blogihaaste-jenkki-edition/

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ulla ja iiks, blogihaaste vastaanotettu! Heti alkoi päänvaiva, mutta mukava sellainen, mitä kuvia haasteeseen valita! Katsotaan, saako tässä nukutuksikaan ennen kuin kuvat on mietittyinä. ;-)

    VastaaPoista