maanantai 13. huhtikuuta 2015

Steve Jobsin autotalli ja Piilaakson kehto

Olin jo kirjoittamassa teille postausta siitä jetlagista, mutta sitten tuli eteen sen verran kreisiä settiä, että kaksi seuraavaa postausta tulevat kiilaamaan ohi. Pakko olikin naputella niistä teille pikimiten ja tässä tulee ensimmäinen:


Steve Jobsin autotalli


Viimeisin Suomi-vieraamme palasi takaisin Suomeen muutama päivä sitten ja viimeisinä Piilaakso-päivinään hän löysi Foursquaren kautta mielenkiintoisen, ja omasta mielestäni melko yllättävän vierailukohteen täältä Piilaaksosta: Steve Jobsin autotalli! Eli paikka, jossa Steve-poika on Applen ensikyhäelmiä viritellyt.

Paikka sijaitsee Los Altoksessa, osoitteessa 2066 Crist Drive, vain muutaman mailin päässä meiltä. Ja niinpä sitä piti sitten minunkin lähteä moiseen vouhotukseen mukaan ja sunnuntaiajelulla ajaa tuon historialliseksi kohteeksi mainitun osoitteen kautta. :-)

Kyseessähän oli siis aivan tavallisen omakotitaloalueen yksi koti autotalleineen. Tai no, tavallinen omakotitaloaluehan tarkoittaa täällä melkoisen vaurasta, mutta tarkoitan, ettei alue poikennut muista alueista sen suuremmin, ehkä ei ökyimpää, muttei kehnoakaan aluetta. 

Mietin vain, että voi sitä poloista, joka talossa tänä päivänä asuu. Harva se päivä joku on talonsa edustalla paparazzaamassa. Luulen nimittäin, että tämä autotalli voi olla joillekin suorastaan pyhiinvaelluskohteen veroinen paikka. Yksi intialainen kundi siellä näytti minun lisäkseni sunnuntai-iltapäivänä olevan "sattumoisin" ohikulkumatkalla. 
Steve Jobsin autotalli. Nykyinen asukas oli ripotellut tontilleen peräti kolme eri "Ei ohikulkua! Yksityisaluetta!"-kylttiä eli hiippailijoita on varmastikin riittänyt.
Steven silloinen kotikatu, Crist Drive.

Lisää autotalleja


En ollut itse tuota Foursquarea juuri käyttänytkään ja samaisesta lähteestä löytyivät myös osoite Steve Jobsin myöhemmälle asuintalolle sekä muitakin autotallinähtävyyksiä: Hewlett-Packardin eli HP:n autotalli. Tätä HP:n autotallia Palo Altossa (katuosoite 367 Addison Avenue) pidetään koko Piilaakson syntymisen kehtona. 

No olihan minun tämäkin IT-hurmoksen syntysija lähdettävä omin silmin todistamaan! Yritin ukkokultaakin houkutella mukaan, mutta ei, ei lähtenyt. Taisi tuumata, ettei häntä mokomatkin autotallien ovet kiinnosta.
Addison Avenue 367:n talo.


.. ja autotalli eli Piilaakson synnyinpaikka. Tästä tämä kaikki sai alkunsa vuonna 1938.

HP:n autotalli on yksi Yhdysvaltain rekisteröidyistä historiallisista maamerkeistä. Talon pihassa oli tästä nimityksestä alla olevan kuvan plakaattikin.
Piilaakson synnyintarina in English.
 

Autotallit nähtävyyksinäJoku muukin voi ajatella, että onko tuossa nyt mitään järkeä? Vakoilla nyt ihmisten tai talojen autotalleja! Mutta autotallit ovat olennainen osa tämä alueen historiaa. Niistä on moni yritys ponnistanut. Eikä tämä "autotalliyrityskulttuuri" täällä Piilaaksossa taida mitenkään tavatonta olla tänäkään päivänä. Järkyttävien asuntovuokrien lisäksi myös toimistovuokrat huitelevat Piilaaksossa pilvissä. Niinpä moni yritys voi edelleen aloittaa perustajansa tai perustajiensa autotallista. Mikäli Piilaakson psykedeeliset asuntovuokrahinnat ovat päässeet unholaan, voit palautella ne mieliin tästä. Tuosta postauksestani onkin kulunut jo pian puoli vuotta, joten muutamat prosentit voit huoletta laittaa tuolloin kirjoittamiini hintoihin lisää.
Ihan kivan näköisiä koteja oli Addison Avenuella, Palo Altossa.


Loppupohdinnat


Harmi, kun meillä ei ole autotallia, on vain autokatos. Siinä ei taitaisi pysyä uuden yrityksen yrityssalaisuudet kovin pitkään piilossa. Mutta hei, eikös sitä nykyään puhuta avoimuudesta ja että yritysideansa kanssa pitää tulla varhaisessa vaiheessa ihmisten ilmoille? Se ainakin autokatoksessamme onnistuisi! Ei olisi 'Out of the box'-, vaan sellainen 'Out of the garage' -lähestymistapa. ;-) Ja siinä, kun naapuri ähräisi isoa auton möhkälettään viereiseen parkkiruutuun, voisi kysyä mielipiteen, että hei, mikä näistä firman logoehdotuksista olis sun mielestä paras? Kuinka kätevää!

Mutta hei, odottakaapa vaan. Ensi kerralla postaukseni sisältää jotakin yhtä hullua, ellei jopa hullumpaa. Siihen asti sanon hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!2 kommenttia:

  1. Just oli jossain lehtiartikkelissa, että joku piilaaksossa maksaa $1200 kuussa vuokraa...autotallissa asumisesta. Autotallissa sänky ja lavuaari. Tonnikaksataa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon täysin. Kyllä nämä järjettömät hinnat täällä ajaa ihmisiä jos minkälaisiin ratkaisuihin. Toinen, mitä näkee, että pienessä asunnossa asuu puoli sukua. Joutuvat varmaan nukkumaan vuoroissa, ei sinne sänkyjä/patjoja kaikille edes mahdu.

      Poista