tiistai 11. elokuuta 2015

Liebster Award: Uusien ja kiinnostavien blogien kirjoittajien haastattelu

Sain Kotirouvailua ja kulttuurishokkeja -blogin kirjoittajalta Liebster Awardin! Amerikkalaisen isot kiitokset palkinnosta!

Tämän haasteen tai kiertopalkinnon tavoitteena on löytää uusia blogeja ja tutustua blogien kirjoittajiin pienen haastattelun, 11 kysymyksen, muodossa. Liebster Award kulkee bloggaajalta toiselle ja toivon mukaan bloggaajat itse, sekä heidän blogiensa lukijat löytävät tätä kautta uusia mielenkiintoisia blogeja luettavakseen. 

Liebster Awardin saajan tulee vastata blogissaan hänelle esitettyihin 11 kysymykseen ja sitten antaa palkinto eteenpäin valitsemilleen blogikirjoittajille ja esittää heille uudet 11 kysymystä. Koska esille halutaan tuoda uusia blogeja, pitäisi valittujen blogien olla sellaisia, joilla on alle 200 seuraajaa.


Minulle esitettiin seuraavat 11 kysymystä:

1) Mikä on saanut sinut jatkamaan bloggailua?

Tästä on muodostunut minulle täysin uusi harrastus ja bloggaaminen on erinomaista ajanvietettä tällaiselle vuorotteluvapaalla olevalle kotirouvalle Kaliforniassa.

2) Mitä ulkomaille muutto on opettanut sinulle eniten?


Paljonkin. Piilaakson lukuisten eri kulttuurien keskellä oppii kummasti avartamaan katsettaan ja suvaitsemaan, sekä näkemään myös Suomen hiukan uudesta näkökulmasta. Ehkä poimin tähän nyt lyhykäisyydessään vain nämä kulttuurierot ja kiteytän oppini lyhyesti: "Meitä on moneen junaan."

3) Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle?


Tällä hetkellä se on minulle makuja, tuoksuja, maisemia, mutta ennen kaikkea se on tunnetiloja, joista mainittakoot vaikkapa kaipaus ja ylpeys. Toki viime aikoina joidenkin otsikoihin päässeiden suomalaisten puolesta on suorastaan hävettänyt, mutta en anna sen pilata omaa fiilistäni suomalaisuudesta. En täällä, ulkomailla asuessani. 

4) Jos saisit päättää, mitä saisit tehdä päivät pitkät, mitä tekisit?

Kävisin tanssitunneilla ja joogassa, söisin jonkun toisen minulle valmistamia ihania salaatteja, nauttisin auringosta ja viettäisin aikaa ukkokullan kanssa. Ai niin, ja matkustaakin pitäisi. ;-)

5) Mikä on lempipaikkasi nykyisessä kotikaupungissasi ja miksi?

Eagle Park (suom. Kotkapuisto). Käyn siellä joka perjantai puistojoogassa ja siitä on tullut kiva perinne. Joogan jälkeen enää muutama hassu tunti ja ukkokultakin pääsee vapaalle ja viikonlopun viettoon.

6) Mitä kaipaat eniten Suomesta?

SAUNAA!

(Ihmisiä en ottanut tähän nyt laskuihin mukaan, koska läheiset, ystävät ja sukulaiset menevät tietenkin kaipauslistani kärkipaikoille.)

7) Puna- vai valkoviini ja miksi?

Punaista, kiitos. Valkoviini tahtoo nykyään aiheuttaa närästystä. 

8) Kuka teidän kotitaloudessa siivoaa?

Allekirjoittanut. Suomi-vieraiden ja mahdollisten juhlien jälkeen myös ukkokulta auttaa siivoamisessa. Samoin ukkokulta on ainoa, joka meillä pesee meidän tonnin painoisen valurautapannun. Minulla muljahtavat ranteet, jos yritänkään sitä.

9) Jos saisit matkustaa ajassa taakse- tai eteenpäin, mihin vuoteen tai vuosikymmeneen siirtyisit?

Juuri nyt haluaisin siirtyä vain muutaman kuukauden eteenpäin, korkeintaan puoli vuotta. Silloin pääsisin näkemään, millaiseksi muodostuivat tekemäni ratkaisut vuorotteluvapaani jälkeen. Nimimerkillä Kristallipalloa kaivataan.

10) Mikä oli lapsuuden haaveammattisi?

Kampaaja.

11) Jos tapaisit nyt teini-ikäisen itsesi, minkä neuvon antaisit?

Joo, otsapermis on ihan kiva - aikansa! :-DMaisemia Forbes Islandilta.

Siinäpä olivat omat vastaukseni 11 kysymykseen. Sääntöjen mukaan kiertopalkinto pitäisi esittää 11 bloggaajalle eteenpäin, mutta en kai minä edes seuraa niin montaa blogia! Ja osa blogeista taas on jo niin suosittuja, että volyymit ovat ylittäneet 200 seuraajan rajan aikapäiviä sitten.

Näin ollen annan kiertopalkinnon seuraaville blogeille:


Kas noin, nyt on haaste heitetty myös eteenpäin, mutta muistutan toki, ettei tähän ole mikään pakko lähteä mukaan. Jos ei huvita, niin sitten ei. Ja olettehan toki voineet saada haasteen jo joltakin toiseltakin, jolloin varmastikin riittää, että otatte sen ensimmäisenä tulleen haasteen halutessanne vastaan.

Ennen kuin paljastaa läväytän teille ne omat 11 kysymystäni vastattavaksi, niin tässä vielä ohjeet/säännöt osallistumiseksi:

1) Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa omaan Liebster Award -postaukseesi.
2) Vastaa sinulle esitettyihin 11 kysymykseen.
3) Nimeä ja linkitä 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4) Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.


Ja sitten niihin kysymyksiin:

1) Kuinka montaa blogia seuraat säännöllisesti?

2) Mitä oma blogisi antaa sinulle?

3) Mikä tai mitkä tekijät saavat sinut asumaan juuri nykyisessä kaupungissa?

4) Haluaisitko asua jossakin muualla? Missä?

5) Milloin viimeksi nauroit oikein kunnolla ja mille nauroit?

6) Kuvaile unelmiesi työpaikka?


7) Mikä on lempiruokasi?

8) Oletetaan, että saat amerikkalaisen kylään. Mitä tarjoaisit hänelle illalliseksi?

9) Minkä taidon, ison tai pienen, opit viimeksi?

10) Minkä taidon haluaisit oppia?

11) Mistä haaveilet juuri tänään?


Nyt sanon jälleen hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti