perjantai 30. syyskuuta 2016

Dilemma, joka bloggaamisessani tahtoo olla

Tällä kertaa minulla on teille kysymys. Haluaisin kuulla siihen mielipiteenne, arvoisat lukijani.
Kalifornialainen palmu 29.9.2016. Joskushan sitä voi postaukseen täräyttää myös kuvan, joka ei liity aiheeseen millään tavalla.

Nyt on nimittäin muutaman kerran blogini historiassa käynyt niin, että olen saanut tekstin kirjoitettua lähestulkoon valmiiksi, mutta kuvat aiheesta puuttuvat. Vaikka puhelimeni kätkeekin hurjat määrät otoksia (tulin juuri poistaneeksi puhelimestani 4195 jo varmuuskopioitua kuvaa), niin sitten kuitenkaan juuri siitä sillä kertaa kirjoittamastani aiheesta ei ole yhtään kuvaa valittavana. Niinpä minulla on dilemma: Julkaistako blogipostaus ilman aiheeseen liittyviä kuvia vai odottaako, että sopivat kuvat saa otetuksi? Joskus on tiedossa, ettei kuvaa tai kuvia pääse ottamaan vielä moneen päivään, jopa viikkoon, ehkä kuukauteen, joskus kyse voi olla vain päivästä parista. 

Hyvä esimerkki tällaisesta tapauksesta oli nyt tämä 2-osainen apteekkipostaussarjani. Kun sairaana apteekissa lääkkeeni perässä haahuilin, ei käynyt mielessänikään ottaa kuvia apteekista juuri sillä hetkellä. Sain kuitenkin sairaspedillä idean postaussarjasta ja kirjoitettua tekstejä valmiiksi jo aika kivasti, mutta ei sitten oikein huvittanut kipeänä lähteä asioikseen apteekkiin kuvia ottamaan. Tällaisina hetkinä ainakin minulle bloggaajana tulee hiukan piinaavakin tunne, kumminko toimia. Julkaistako teksti ilman kuvia vai odottaako kuvia silläkin uhalla, että postauksissa tulee pidempi tauko? Toisaalta, onhan mulla tämä dilemma kyllä toisinkin päin. Kuvia on otettu tuleviin postauksiin valmiiksi jo vaikka millä mitalla, mutta sitten ei ole aikaa tai intoa juuri siitä aiheesta sillä hetkellä kirjoittaa. Kuvia ilman tekstejä -tyylisiä postauksia en juurikaan ole harrastanut. 

Itse pidän kuvista kovastikin, sekä niiden ottamisesta kuin niiden katselustakin, vaikkapa muiden blogeja lukiessani. Mutta se onkin minun mielipiteeni ja nyt tahtoisin kuulla teidän mielipiteenne tähän mieltäni askarruttaneeseen kysymykseen. Kuinka tärkeiksi te koette kuvat blogissani? Ja joo, maapallo jatkaa pyörimistä suuntaansa ilman tämänkin "superviheliäisen" tilanteen ratkaisua, mutta kiva olisi saada kommenttejanne. Sana olisi nyt vapaa ja minä sanonkin teille taas hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!

6 kommenttia:

 1. Jos on hyvä kommellustarina niin ei muuta kun jakoon vaan, oli kuvia tai ei. Nauru on aina hyvästä :) Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Sainkin samansuuntaista palautetta Facebookin kautta, että ilmankin kuvia usein pärjäisi.

   Poista
 2. Annen kanssa samaa mieltä, julki vaan. Kuten tässäkin postauksessa, palmu toimii hyvin vaikka ei olekaan aihekuva (tai ehkä on, kun aihehan oli kuva ;) ja jos ne aiheeseen kuuluvat kuvat tulee joskus, niin julkaiset kuvat ja kerrot että tekstihän on jo :) t. Hanski

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Ja tuohan olisi myös yksi ratkaisu, että jos kuvat saa myöhemmin otetuksi, niin julkaisee vain ne ja tosiaan huomautuksella, että tekstit tuli kirjoiteltua jo aikaisemmin. :-)

   Poista
 3. Helps - komppaan edellisiä kommentoijia; kuvat on kivoja ja ihan riippumatta siitä liittyvätkö aiheeseen :)
  Kiitos hyvästä blogista!

  VastaaPoista