perjantai 20. tammikuuta 2017

400 Piilaakson suomalaista San José Sharksin pelissä!

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettiin eilen torstaina Finnish Heritage Night San José Sharksien jääkiekko-ottelussa. Tämä Tampa Bay Lightning -joukkuetta vastaan käyty ottelu järjestettiin San José Sharksien kotipesässä SAP Centerissa. Hallin jättikatsomon kuudesta eri osiosta oli varattu osuudet suomalaisten lippuvarauksille. Käsittääkseni katsomo-osioita oli aluksi ollut vain kaksi, mutta taisipa tapahtuman suosio yllättää järjestäjätkin, sillä lopulta ottelua saapui katsomaan noin 400 Piilaakson suomalaista! Toki osa oli tullut hiukan kauempaankin, Sacramentosta asti. 
Ottelu aloitettiin tietenkin USA:n kansallishymnillä, joka kuunneltiin seisten. Laulaja valokeilassa jäällä.
SAP Center ulkoa ennen ottelukuhinaa.

Nyt oli siis minullakin vihdoin ja viimein hyvä "syy" mennä seuraamaan NHL-peliä ihan paikan päälle. Ja kyllähän siellä oma tunnelmansa oli. Kaiken kaikkiaan ottelua hallissa nimittäin seurasi liki 17 400 katsojaa. Ja kun kotijoukkue Sharks veti pelistä voiton lukemin 2 - 1, niin sekös kansaa ilostutti! "Let's go Sha-arks"-kannustukset raikasivat.  

Kaikille suomalaisille jaettiin paikan päällä myös rally towels eli ns. kannustuspyyhkeet, vai mikäköhän sellainen viralliselta nimeltään on. Kiitokset tästä eleestä kuuluvat Suomen kunniakonsulaatille. Ja tätä "rallipyyhettä" se sitten minäkin ihan vinhasti yritin katsomosta käsin pyörittää. 
"Rallipyyhe". Siniristilippu kera hainevän.

Paitsi, että ottelusta tuli loppua kohden varsin jännittävä, illan kruunasi vieläpä se, että ottelun päätteeksi suomalaiset kokoontuivat jäälle ottamaan yhteiskuvan Sharks-pelaaja Joonas Donskoin kanssa, jee! Jotta jäälle pääsi, oli jokaisen pitänyt henkilökohtaisesti täyttää ja allekirjoittaa vastuuvapauslomake (waiver and release agreement), ah, niin amerikkalaista tämäkin. Lasten lomakkeet hoituivat tietenkin vanhempiensa allekirjoittamina. Lapsille kuvaushetki olikin varmasti huippujännittävä, mutta sen ollessa luonnollisesti vasta pelin jälkeen klo 22.30, olivat pienimmät jo matkalla yöpuulle. Niinpä aivan koko 400-päistä joukkoa ei kuvaushetkeen enää saatu. 
Kuva: San José Sharks. Photo courtesy of San José Sharks.

Oli muuten vielä alle tunti ennen peliä epävarmaa, pelaako Donskoi lainkaan pelissä, mutta suomalaisten onneksi hän jäälle pääsi. Kai jotain pieniä vammoja oli(si) ollut hoideltavana.
Tässä Donskoi tulossa kuvaussessioon turvamiesten saattelemana.

Ja hei, näyttipä NHL-jäälle pääseminen olevan kutkuttava tilanne allekirjoittaneellekin, kun piti oikein omasta tossusta kuva jäänpinnasta ottaa, hi hii:
Ei sitä ihan joka tyttö NHL-jäälle pääsekään. Sattui muuten olemaan tossut ihan Sharksien väreissä, poislukien tuo pinkki. :-)


Muita huomioita peli-illasta


Sharksien kannattajilla oli hauska tapa vääntää ns. peistä haavassa, kun vastustajajoukkueen pelaaja joutui jäähylle. Ensinnäkin hallin isolta ruudulta näytettiin tätä koppiin joutuvaa pelaajaa, joka joutui animoitujen hain hampaiden väliin. Toisekseen kaikki kannattajat katsomossa tekivät käsillään kiinnimenevien hain hampaiden liikettä.
Pelin alkaessa tämä iso hain kita lasketaan hallin katosta jäälle ja pelaajat luistelevat kentälle kidasta. Illan päätteeksi joku faniporukka pääsi kuvauttamaan itseään hain kidassa, mutta meitä ei päästetty, ehkäpä kun meitä oli niin iso porukka.

Ja sitten vähän amerikkalaisen jääkiekko-ottelun tarjoilupuolesta. Kun aikoinaan kävin Kärppä-pelissä Oulussa, niin siellä oli visusti omat karsinat, missä olutta sai halutessaan pelin aikana lipittää. Täällä käytäntö on toinen. Kaikki mahdolliset hallissa myytävät syötävät ja juotavat, myös alkoholit, sai kuskata mukanaan katsomon istumapaikoille. Ja sen näköistä oli kyllä sitten jälkikin hallin tyhjettyä katsojista. Huomasin tämän megasotkun, kun palasimme kuvaussessiosta jäältä takaisin jo muuten tyhjään katsomoon. Siellä oli sinapit, ketsupit, pop cornit, pitsan jämät, hodarilaatikot ja olutmukit sikin sokin katsomon lattioilla. 

Pelin erätauoilla ja pelin aikanakin oli kaikenlaista viihteellistä ohjelmaa, esimerkiksi erilaisia arvontoja. Se jäi erityisesti mieleen, että yhdessä arvonnassa taisi olla peräti viidelle palkintona talon maalaaminen Sharksien tunnusvärillä (teal).
Joo-o, aika fani täytyy olla, jos koko talonsakin haluaa olevan alla olevan hain värinen:
San José Sharksien logo. Kuva Wikipediasta.

Niin, ja eihän se ole amerikkalainen urheilutapahtuma eikä mikään, missä ei yhtä kosintaa tehdä! Niinpä pääsimme todistamaan yllätyskosintaa, joka hallin isolta näyttöruudulta kaikelle ottelukansalle näytettiin. Ja mikäli eleistä oikein tulkitsin, nainen vastasi kyllä. Happy End.

Mutta kyllä tämä oli upea tapahtuma. Hyvin järjestetty ja oikein mukava suomalaisten kokoontumisajo, missä näki niin tuttuja kuin paljon uusiakin suomalaiskasvoja Piilaakson alueelta. Kiitos! Toivon mukaan tästä tulisi oikein perinne!

Tällaisia Suomi-tunnelmia tällä kertaa. Nyt sanon taas hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti