perjantai 4. marraskuuta 2016

Los Angeles: Machetemiehen tacobaari ja R.I.P. Michael Jackson

Tällä kertaa on luvassa turistico-tico-meininkiä Los Angelesissa. Lähtiessämme häämatkallemme lentomme lähtivät myöhään illalla Los Angelesista kohti Cookinsaaria. Niinpä meillä oli yksi kokonainen päivä aikaa tuhlattavaksi Los Angelesissa ja kiersimme nyt taas uusia nähtävyyskohteita, joihin ei aiemmilla reissuilla ole ollut aikaa tai mahdollisuutta. Haluan tässä siis vielä muistuttaa, että Los Angelesin kaupungin halkaisija on sen noin 120 km ja liikenneruuhkat ovat aivan järjettömät! Niinpä siirtyminen paikasta toiseen, pahimmillaan kaupungin laidalta toiselle vie todellakin aikaa! Mutta seuraavaksi siis luvassa kenties pari uutta kohdevinkkiä Los Angelesista sellaisille, jotka ovat myöskin jo aiemmin Losissa käyneet. Tai jos sattuu vaikka kyseisten herrojen faneja olemaan. Sukeltakaamme siis ensimmäiseen kohteeseen:


Machetemiehen tacobaari


Jos Teemu Selänteen Selanne Steak Tavern Laguna Beachilla on jo koettu ja intoa riittää, voikin Los Angelesissa kokeilla seuraavaksi muiden julkkisten ruokapaikkoja. Näyttelijä Danny Trejo muistetaan varmaankin ikuisesti pääroolistaan Machete-elokuvassa, joskin miehellä on toki lukuisia muitakin rooleja pitkällä elokuvaurallaan. Ainakin minulle hän on painunut syvästi mieleen juuri tuosta suolenpätkiäkin lennättelevästä rainasta Machete ja siksipä nimitän häntä tätä nykyä aina machetemieheksi. 

Jo vuodesta 1985 elokuvarooleja tehnyt Trejo on nykyään kunnostautunut myös ravintolabisneksessä. Hän omistaa nimeään kantavan tacobaarin Trejo's Tacos, joka nykyään onkin jo pieni ketju tacopaikkoja. Ensimmäisen tacobaarinsa Trejo avasi tammikuussa 2016 ja se sijaitsee Los Angelesin pohjoisosassa La Brea Avenuella. Aivan vastikään Trejo on avannut myös uuden tacocantinansa Hollywoodin alueelle. Tämän paikan ruokalista on täysin sama kuin alkuperäisen ja kooltaan huomattavasti pienemmän tacobaarinsa. Sittemmin Losista löytyy vielä Trejon tacoja tarjoava truck eli ruoka-auto.
Trejon tacoja. Kun söi kiltisti lautasen tyhjäksi, alla olevasta paperista näkyi pieni yllätys, jota en teille nyt paljasta. ;-) No, sen yllätyksen vuoksi ei kannata paikkaan pelkästään mennä, tacojen vuoksi kylläkin!

Ennen kuin analysoin itse tacoja, kerron vielä hauskan huomion liittyen tuohon juuri avattuun Hollywoodin tacocantinaan. Kävimme sitten kuljailemassa tuollakin Hollywoodin alueella ja tsekkasimme Trejon cantinan myös siellä. Paikan ollessa aivan vasta avattu, siellä ei nähtävästi sen vuoksi ollut vielä olutta tai muitakaan alkoholeja saatavilla. Oli lauantaipäivä ja televisiosta tuli joku urheilumatsi. Viereinen ruokapaikka+juottola oli ääriään myöten täynnä televisiota töllöttävää ja olutta siemailevaa kansaa. Sen sijaan naapurissa avoinna ollut Trejon tacocantina oli vetänyt puoleensa vai muutamia tacoilla herkuttelijoita, vaikka urheilukanavat pyörivät tv-ruuduissa sielläkin. Ero oli selvä. Toinen paikka tursui porukkaa ja mekkala oli kova, toinen vieressä tuntui olevan vasta heräilemässä. No, jospa tuokin Trejon paikka vielä vilkastuisi, kunhan saavat anniskeluasiat kansan haluamalle tolalle. ;-) (Tämä on muuten ollut hämmästyttävää huomata, kuinka täällä voi hienoissakin ruokapaikoissa olla tv-ruudut seinillä ja sieltä tulee aina, siis ihan aina urheilua!)
Tässä Hollywoodissa sijaitseva Trejon cantina. Hiljaista on kuin huopatossutehtaalla.
Tacobaarin ja cantinan ruokalistat olivat samat.

Mutta sitten takaisin Trejon paikkaan ja hiukan arvioita ruoasta. Voin sanoa, että ainakin listan kolme ensimmäistä tacoannosta olivat to-del-la maukkaita! Täytteetkin niin mehukkaita, että teki mieli nuolla tacojen alla ollut vatikin tyhjäksi. (Hei, en nuollut!) Ja listan kolmea ensimmäistä tacoannosta paikan tarjoilijatkin kehuivat omiksi suosikeikseen. Perinteistä, vaaleasta kalasta tehtyä tacovaihtoehtoa ei omaksi yllätyksekseni ollutkaan, mutta kyllä listan nykyisistäkin vaihtoehdoista makuelämyksiä löytyi. Oikein kunniamaininnan meiltä molemmilta ansaitsi Pulled Beef Brisket. Jos siis on vain pikku hiuko, suosittelen ottamaan tuon annoksen! Mutta varo, saatat tilata perään toisen samanlaisen. Alkuperäinen, La Brea Avenuella sijaitseva tacobaari oli todella suosittu, sillä heti meidän jälkeemme jonot kasvoivat ulos jalkakäytävälle asti. Kerrankin meillä oli hyvä ajoitus jossakin! La Brea Avenuen paikasta sai myös meksikolaista olutta.

Niin, meksikolaista. Olin muuten itsekin luullut Danny Trejoa meksikolaiseksi, mutta eikös mitään. Hänhän onkin ihan kalifornialaissyntyinen kaveri ja asunut ikänsä Yhdysvalloissa. Vanhempansa ovat meksikolaisia, mistä miehen vahvat meksikolaispiirteet juontuvat, jos nyt tänä päivänä enää kohta saa kansallisuudesta tai ulkonäöstä halaistua sanaa enää mainita. Että oikaisenpa tämän mahdollisen harhaluulon tässä teille muillekin.

Mutta hei, seuraava herra ei varmasti esittelyjä kaipaa, hänet tietävät kaikki!

Fanien tuomaa.


Michael Jacksonin hautapaikka


Noin puoli vuotta sitten pääsin käymään ihannoimani Marilyn Monroen haudalla, joka siis sijaitsee myös Los Angelesissa. Nyt oli jälleen vuokra-auto alla ja aikaa ajella, joten oli Michael Jacksonin hautapaikan vuoro. Michael Jacksonin viimeinen leposija sijaitsee Los Angelesin piirikunnassa, Glendalen kaupungissa Forest Lawn Memorial Park -hautausmaalla. Tuolta valtavan kokoiselta hautausmaalta löytyy The Great Mausoleum, jossa hauta tarkemmin ottaen on. Hautausmaalla kulkee asfaltoidut, kukkuloita kiertelevät mutkittelevat tiet, joten paikan päällä vieraillessa autoaan ei suinkaan kannata jättää portinpieleen, ellei sitten halua suorittaa päivän kuntoiluja siinä samalla.  

Sitten seuraa tärkeä pointti. Wikipedia tietää kertoa, että Michael Jacksonin muistotilaisuus perheen kesken pidettiin Forest Lawn Memorial Parkissa (Hall of Liberty). Tämä vuorostaan on virkistysalue, joka sijaitseekin Hollywood Hills'ssä. Näin ollen monet Jacksonin hautapaikkaa etsivät erehtyvät näiden kahden samannimisen alueen kesken ja menevät vahingossa Hollywood Hills'iin, vaikka hauta sijaitsee Glendalessa. Kannattaa siis olla sijainnin kanssa tarkkana, mikäli hautapaikalle halajaa. 
Micahel Jacksonin hautakammio. Ilmeisesti Elizabeth Taylorin viimeinen leposija sijaitsee samassa kammiossa.

Mutta sitten sinne oikealle hautapaikalle. Odotin popin kuninkaan hautapaikalla olevan isompaakin ryntäystä, mutta ehkä nykyään fanit tekevät pyhiinvaellusmatkojaan haudalle lähinnä Michaelin syntymä- ja kuolinpäivinä. Tai sitten fanit matkaavat Hollywoodin betonilaatalle, jossa Michael Jacksonin käden- ja jalankuvat ovat painettuina. No, osansa voi tehdä toki sekin, ettei itse hautakammioon sisälle päässyt kuin kuolleiden lähiomaiset ovisummeria painamalla. Ja näin Michaelin perhepiiriin kuulumattomana voin kertoa, että hautakammion ovien ikkunalasit olivat niin visusti tummennetut, ettei niiden taakse nähnyt yhtikäs mitään. 

En tiedä, miten kuvailla sitä tunnetta mikä hautapaikalla itselläni oli. Jotakin suurta ja liikuttavaa se joka tapauksessa oli. Väistämättä sitä ajatteli, kuinka mahtava musiikillinen lahjakkuus ja vahva vaikuttaja siellä nyt sitten lasiovien takana lepäsi. Tuo sama liikutuksen tunne minulle on tullut myös Elviksen ja Marilynin haudoilla. Sitä on jotenkin hankala pukea sanoiksi.


Suosituimmat hautapaikat USA:ssa


Nyt onkin tullut sitten koluttua Yhdysvaltain suosituimpien hautapaikkojen kärkeä. Ei tämä toki mikään varsinainen missio ole itselleni ollut, ovat vain omasta mielestäni aivan supermielenkiintoisia paikkoja. Kaikki arvannevat, että Elviksen hautapaikka on vuodesta toiseen se, joka vetää "pyhiinvaeltajia" ja faneja kaikkein eniten. Mutta moni ei ehkä tiedä, että USA:n toiseksi suosituin hautapaikka on voodookuningatar Marie Laveaun hauta New Orleansissa. Tai ainakin näin meille paikan päällä väitettiin ja näin jostakin suosittuja hautausmaita kokoavasta jutustakin luin. Voodookuningattaren haudalla kyllä kaikenlaista kuningattarelle jätettyä muistorihkamaa todella paljon olikin! Sekin kertoo jo jostakin, joten ehkäpä toiseen sijaan on todella uskominen. Toisin kuin muilla haudoilla, voodookuningattaren haudalla oli myös pieniä ja vajaita viinapulloja sekä puolivälistä tumpattuja savukkeita. Ihmiset kuulemma luottavat vakaasti, että voodookuningatar auttaa heitä pääsemään irti omista paheistaan ja addiktioistaan. Auki jätettyjä some-kanavia ei näkynyt, ainakaan vielä. ;-)

Mutta nyt päätän taas jutusteluni tähän ja sanon teille hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!    

PS. Tänään 4. marraskuuta blogini muuten täyttää 2 vuotta! Oli tarkoitus tehdä sellainen katsaus kuluneeseen kahteen vuoteen, mutta kun ei ehdi! Olisi pari muutakin varsin ajankohtaista ja hauskaa postausaihetta mielessä, mutta ei vaan ehdi! Pää kyllä pursuaisi aiheita, voi että! Ollut nyt taas sumassa tässä näitä hoidettavia asioitakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti