keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kalifornian kuumin juttu jo hiilloksella!

Hyvät lukijani, tulin teille jo luvanneeksi seuraavan postaukseni aiheen, mutta nyt on pikaraportin paikka. Pikaraportti Piilaaksosta.

Nimittäin. Kenties muistattekin kesäkuun alun postaukseni Kalifornian kuumimmasta jutusta, Ikean tuomasta irtokarkkimyynnistä Kalifornian ja Amerikan Ikeoihin. Nyt tämä kuumin juttu on jo ns. hiilloksella! 

Mutta tsot-tsot, älkääpä ymmärtäkö väärin. Grillaustermeillähän tämä nimenomaan tarkoittaa, että nyt on päästy nauttimaan itse herkuista. Paitsi jos oikein supisuomalaisia, vesisateisia kesiä mietin, niin aika useinhan grilliruoat ovat jo olleet kiireen vilkkaa syötyinä siinä vaiheessa, kun grillissä todella olisi vasta se paras hiillos. ;-)

Mutta siis, Ingvar Kamprad on vastannut kutsuhuutoihini ja nyt meidänkin lähi-Ikeasta eli East Palo Alton Ikeasta näitä suomalaiseen suuhun sopivia herkkuja saa! Jee! 
On valikoimaakin!

Karkithan tulivat siis tyrkylle sinne jo melkein viikko sitten, mutta oma aikani hurahti vieraidemme kanssa kruisaillessa, joten ehdin vasta tänään itse kurvata näille apajille. :-) Voi tätä ilon ja onnen päivää! Katsokaa nyt näitä herkullisia kuviakin!
Herkkua on siinä monenlaista! Ja kyllä, tuo musta möykky tuossa on...
suomalaista lakritsaa. :-)


Ensiostokseni painoivat 1,74 paunaa eli liki 800 g.

Tämän merkkipäivän kunniaksi otin ja nautin paikan päällä Ikeassa vielä ruåttalaiset lihapullat. Niin ja juurihan minulta muuten toivottiin niitä ruokakuviakin, joten tässä tulee. Heh, heh. Tosin toive taisi olla esitettynä enemmän sellaisten autenttisen amerikkalaisen ruoan kuvien perään.

Mitä ihmettä?! Muodostavatko nuo lihapullat tuossa lautasellani sydämen? Rakkaudesta Ikeaan. Siitähän ne siinä vain vihjailevat. ;-)


Kyllähän minä olen tästä nyt niin sekaisin, etten tiedä minkä karkin seuraavaksi suuhuni laittaisin. Tämän kauan odotetun sokerihuuman keskeltä päätän kuitenkin pikaraporttini tähän ja huikkaan teille nyt hei, se on yhtä kuin hello, hi ja halipatsuippa!


PS. Jos joku toinenkin Amerikassa asuva suomalainen vielä kaipailee karkkeja omaan lähi-Ikeaansa, niin aikataulu karkkien saapumiselle löytyy täältä.


4 kommenttia:

 1. Haha, siitäpähän sain, Ikean lihapullia läjäpäin ;) Mutta tietty näin oululaisittain nekin on ulkomaan ruokaa, pakko varmaan lähteä käymään Ruotsin puolella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, enpä ajatellutkaan, että myös lihapullakuva voi houkutella oululaisia ulkomaan matkalle. :-D No, jospa jatkossa saisin vähän niitä aidompiakin amerikkalaisia ruokakuvia.

   Poista
 2. Oho, oltiinpa täysin samalla aaltopituudella - samanlainen postaus samana päivänä. :D Ei tosin varmaan kovin yllättävää... Olin ihmeissäni, etten törmännyt karkkihyllyllä yhteenkään suomalaiseen, kun tuntuu siltä, että kaikki rynnivät tonne. Tosin viikonhan nuo on tuolla jo olleet. Mäkin kävin vasta tiistaina.

  On kyllä hyvät valikoimat Ikeassa! Sun eka ostos oli muuten aika tuollainen kohtalaisen kokoinen, verrattuna mun 22 dollarin säkkiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minäkin yllätyin valikoimasta. Karkkivaihtoehtoja oli enemmän kuin osasin odottaa. Ja sinä vedit kyllä muhkeat satsit heti ekalla kerralla. Luulin, että tuo mun 800 g oli paljon... :-)

   Poista